Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că există o etapă de creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus, iar situaţia este încă „sub control”, dar „lucrurile pot evolua rapid în sens negativ”, transmiţând că nu există motive care să determine să nu fie folosite toate vaccinurile aprobate la nivel european.

„Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creştere, vizibilă, în numărul de infectări raportate zilnic şi în presiunea din ce în ce mai mare pe secţiile de terapie intensivă. Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfăşurare, iar numărul persoanelor vaccinate creşte de la o zi la alta. Situaţia este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate şi de un nou efort naţional acum”, a afirmat Iohannis.

El a spus că şansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape, adăugând că nu se poate renunţa la prudenţă chiar acum.

„Singurele metode care au fost dovedite ştiinţific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive şi imunizarea unui număr semnificativ din populaţie. Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiştilor şi, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european. Până când vom atinge imunitate de grup prin vaccinare va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situaţia epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale. Dragi români, haideţi să rămânem vigilenţi şi prudenţi, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi!”, a transmis şeful statului. AGERPRES