Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, luni, că va contacta Comisia de biocide a ministerului având în vedere semnalările din presă referitoare la existenţa pe piaţă a unor dezinfectanţi care nu conţin alcool, menţionând, totodată, că sunt necesare investiţii în laboratoare de referinţă pentru intensificarea controalelor.

„Am aflat recent despre această problemă. Vom contacta atât Comisia de biocide a ministerului pentru a norma mai bine, dacă este cazul, controlul acestor biocide, dar cred că este un semnal care ne spune că trebuie să începem să investim în laboratoare de referinţă ale Institutului Naţional de Sănătate Publică sau ale Direcţiilor de sănătate publică şi să întărim aceste instituţii de control pentru că sănătatea noastră este în pericol”, a afirmat Mihăilă.

Conform unei investigaţii făcute de o publicaţie din Sibiu, dintre opt substanţe biocide (geluri de spălat pe mâini, săpunuri, dezinfectanţi) cumpărate aleatoriu şi testate oficial, trei au conţinut substanţă activă diluată sau chiar zero în raport cu informaţiile indicate pe etichetă. AGERPRES