Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că autorităţile române vor aproba cât de repede posibil vaccinarea cu Pfizer a copiilor între 12 şi 15 ani – raportat la o decizie a Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) pe acest subiect, aşteptată vineri – pentru a începe imunizarea la această grupă de vârstă, adăugând că un astfel de demers va avea nevoie şi de acordul informat al părintelui.

Mihăilă a răspuns astfel întrebată când se va lua o decizie în România şi cum va convinge părinţii să-şi vaccineze copiii, dar şi medicii de familie să se implice în această imunizare, pornind de la faptul că EMA va anunţa vineri decizia legată de vaccinarea cu Pfizer a copiilor între 12 şi 15 ani.

„Aşteptăm cu nerăbdare decizia Asociaţiei Europene a Medicamentului. Cât de repede posibil, vom aproba şi noi şi vom începe vaccinarea la această grupă de vârstă. Evident că vaccinarea va avea nevoie şi de acordul informat al părintelui. Sperăm să existe o cât mai mare colaborare cu părinţii şi cu medicii de familie, aşa încât copiii care, din nou, nu neapărat suferă şi nu dezvoltă forme foarte severe, dar sunt un vector important de transmitere, să se vaccineze în număr cât mai mare”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul a apreciat ca o fiind o idee bine-venită aceea ca Grupul de Comunicare Strategică să aibă comunicare ţintită şi pe acest segment de vârstă, întrebată dacă va face o propunere în acest sens. „Cred că este bine-venită această idee, să avem comunicare şi pe segmentul de copii”, a spus Mihăilă. AGERPRES