molot_mircea.jpgConsiliul Judetean (CJ) Hunedoara va aloca, in acest an, un milion de euro pentru crearea unui centru operational unic de comanda si monitorizare a situatiilor de urgenta, intr-un singur loc urmand sa fie reuniti reprezentanti ai Politiei, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Jandarmeriei, SMURD, Serviciului Judetean de Ambulanta.

”Salvarea vietii unui om depinde de cateva secunde. Sunt importante investitiile in infrastructura de drumuri, de apa, de canalizare, dar cred ca prioritara este investitia in viata oamenilor. Voi sustine in fata consilierilor judeteni necesitatea unei asemenea investitii”, a declarat Mircea Molot, Presedintele CJ Hunedoara.

”Centrul va asigura operativitatea in comunicare si in luarea deciziilor necesare de catre toate institutiile abilitate pentru interventii in situatii de urgenta. In acest centru operational va functiona si o linie de garda care va avea permanent un medic de serviciu, acesta urmand sa hotarasca asupra cazurilor in care este necesara interventia Ambulantei sau a serviciului SMURD”, a adaugat presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot.

Centrul operational va fi dotat cu echipamente performante care vor fi racordate la camere video amplasate in locatii cu risc ridicat. Aceste camere video vor fi instalate, pentru inceput, in zona unitatilor de invatamant, dar si pe principalele artere de circulatie, in special pe DN 7, pentru monitorizarea traficului si prevenirea accidentelor de circulatie. De asemenea, ambulantele care se afla pe teren, la diferite interventii, vor fi monitorizate cu echipamente GPS pentru a fi mai bine coordonate in cazul unei situatii de urgenta.

Presedintele CJ Hunedoara si-a exprimat speranta ca acest centru va deveni operational pana la sfarsitul anului, primele localitati care vor incluse in acest program fiind Deva, Hunedoara, Simeria si Calan, orase cuprinse si proiectul zonei metropolitane initiat de administratia judeteana. Proiectul se va extinde apoi si spre alte zone ale judetului Hunedoara. Centrul operational de comanda va functiona in Deva, intr-un spatiu ce va fi ales de catre specialisti. Presedintele CJ Hunedoara a precizat ca a purtat deja primele discutii pe tema infiintarii centrului cu toti factorii implicati in gestionarea situatiilor de urgenta.