Consiliul Judeţean Galaţi a investit peste 4,2 milioane lei pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” cu echipamente de ultimă generaţie, informează, vineri, Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, este vorba de 24 de aparate de respiraţie artificială şi 24 de sisteme de oxigenoterapie cu flux înalt.

Astfel, la Spitalul Judeţean funcţionează, în acest moment, două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen. Una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului, inclusiv pentru secţia COVID-19 de la etajul I şi blocul operator.

Valoarea celor două investiţii este de 4.254.456 de lei, din care peste 3,8 milioane de lei pentru dotarea secţiei de Terapie Intensivă cu echipamente medicale. Fondurile au fost asigurate din bugetul propriu al CJ.

„Sunt echipamente medicale moderne, mult mai eficiente şi mai sigure pentru pacienţi. Aceste dispozitive medicale pot fi folosite şi în cazul pacienţilor COVID, care au nevoie de cantităţi mari de oxigen, uneori chiar şi de 40 de litri pe minut. De asemenea, pentru secţia de Terapie Intensivă, inclusiv zona COVID, a fost montată deja o reţea nouă de oxigen. În plus, am depus la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene un proiect cu finanţare europeană pentru reconfigurarea infrastructurii de distribuţie a oxigenului, proiect care este de câteva luni în evaluare la minister”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. AGERPRES