Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea va fi modernizat şi extins într-o clădire nouă a cărei construcţie a început printr-un proiect cu fonduri europene de circa 3,3 milioane de euro, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Preşedintele CJ Vâlcea a precizat că la clădirea existentă a ambulatoriului se vor efectua lucrări de izolare termică la exterior şi de recompartimentare şi înlocuire a instalaţiilor la interior, în condiţiile în care la acest imobil nu s-a mai intervenit de aproximativ 50 de ani.

„Astăzi, prin demararea lucrărilor de modernizare a ambulatoriului, facem un pas important în vederea îmbunătăţirii serviciilor de asistenţă medicală de la nivelul Spitalului Judeţean Vâlcea. Prin acest proiect, nu numai că vom reabilita vechea policlinică, ci vom construi un corp nou, cu două etaje, pe care îl vom lega, printr-o pasarelă metalică, de actuala clădire. Practic, vorbim despre construirea primei clădiri de spital, după Revoluţie, în judeţul Vâlcea! În final, proiectul presupune şi dotarea cu aparatură necesară a cabinetelor medicale”, a spus Constantin Rădulescu, într-o declaraţie de presă.

Investiţiile de la Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea se realizează printr-un proiect cu o valoare totală de 15.898.761,36 lei (aproximativ 3,3 milioane euro) din fonduri europene atrase prin Programul Operaţional Regional. Lucările au termen de execuţie 24 de luni.

Prin proiect, pentru ambulatoriul SJU Vâlcea vor fi achiziţionate aparate ecograf, defibrilator, EKG, nebulizator, terapie laser, aparat tăiere ghips, baie galvanică, aparate aerosoli, mese kinetoterapie. AGERPRES