Incidența diabetului în India s-a dublat în ultimii 30 de ani, crescând mai rapid decât oriunde altundeva în lume. Ceea ce odinioară era o afecțiune întâlnită în rândul adulților, se găsește acum în mod obișnuit la generațiile mai tinere și la copii, poziționând India ca o potențială „capitală a diabetului” a lumii.

Dr. Subhankar Mahapure, HoD de Fizioterapie la Freedom From Diabetes (FFD) din Pune, a vorbit la o sesiune interactivă intitulată „Inversarea diabetului – Un mit sau realitate”. El a subliniat agravarea epidemiei de diabet, care continuă să crească în prevalență, costuri de tratament, morbiditate și mortalitate. În ciuda progreselor în știința medicală din ultimele patru decenii, nu a existat nicio îmbunătățire semnificativă în îngrijirea diabetului. Dr. Mahapure a subliniat că medicina modernă singură nu poate reduce ravagiile cauzate de diabet.

„Chiar și un control bun al zahărului din sânge cu medicamente orale și insulină poate să nu fie de ajutor pe termen lung. Diabetul recent sau vechi răspunde cel mai bine atunci când este gestionat conservator, fără medicamente, să vă bucurați de sănătate pozitivă și de o bunăstare totală pe tot parcursul vieții”, a spus dr. Mahapure.

Dr. Pramod Tripathi, fondatorul Freedom From Diabetes (FFD) a subliniat că aproape 50% din cazurile de diabet pot fi controlate în mod adecvat pentru o viață sănătoasă doar prin exerciții fizice și gestionarea dietei. El a introdus abordarea holistică, optimistă, orientată spre obiective (HOGA) ca cel mai recent concept în controlul diabetului. Această abordare pune accent pe pierderea în greutate, exercițiile fizice regulate și determinarea de a atinge obiectivele stabilite.

„Managementul diabetului zaharat și al bolilor asociate printr-un stil de viață disciplinat, somn, relaxare adecvată, ameliorarea stresului, exerciții aerobice regulate, yoga zilnică, o dietă nutritivă optimă, aport minim de sare și zahăr, controlul greutății și renunțarea la consumul de tutun și alcool minimizează cu siguranță dependența de medicamente”, a remarcat Dr. Tripathi.

 

Sursa: Bwhealthcareworld.com