O intrare modernă a fost inaugurată luni la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, fiind refăcută totodată şi curtea unităţii spitaliceşti. Proiectul noii intrări a fost făcut după modelul unui spital din Austria, pacienţii având posibilitatea să aştepte în condiţii civilizate până le sunt făcute documentele de internare.

„Această intrare va genera posibilitatea de a face un schimb în ce priveşte circuitele, de a elibera partea de fişier, de internări, în condiţii civilizate, se creează un spaţiu pentru pacienţi în care să poată să aştepte până li se face fişa de internare, într-un mod civilizat şi decent. Acest spaţiu va pune la dispoziţia pacienţilor o zonă comercială cu pijamale, ziare, pastă de dinţi. Evităm ca pacienţii să mai fie nevoiţi să treacă strada, să ajungă în piaţă, să-şi facă cumpărături pentru că atunci când vii de la 50-60 km în regim de urgenţă nu vii întotdeauna pregătit ca să rămâi în spital. Toate spitalele au loc care asigură aprovizionarea pacienţilor cu ce au nevoie”, a declarat managerul SJU, Marcela Papici.

Urmează organizarea unei licitaţii pentru închirierea spaţiului pentru magazin. Costurile au fost de 475.000 de lei, bani asiguraţi de Consiliul Judeţean Satu Mare. „Consiliul Judeţean s-a ţinut de cuvânt, continuă investiţiile în sistemul de sănătate. Ne-am dorit să fie o intrare de nivel european, adică tot ce are nevoie pacientul să poată să-şi găsească aici, de când are loc internarea să decurgă în civilizaţie aşteptarea, un spaţiu comercial unde pot să-şi achiziţioneze tot ce au nevoie”, a spus preşedintele CJ, Adrian Ştef.

Totodată, a fost reabilitată şi parcarea, fiind amenajate 88 de locuri, a fost refăcut iluminatul public şi creat un spaţiu de joacă pentru copii, costurile pentru lucrările exterioare fiind de 875.000 de lei. AGERPRES