Echipa de chirurgi a Spitalului “Sf. Constantin” din Brașov a realizat zilele trecute două proceduri succesive, în premieră națională, pentru un pacient de 61 de ani. Este vorba despre Frenoplicatura stânga pentru relaxare de diafragm stâng cu disfuncție respiratorie prin abord toracic stâng robotic, respectiv Cura herniilor prin procedura TAPP, robotic, bilateral.

Intervențiile au fost realizate de Dr. LIVIU MUGUREL BOSÎNCEANU (chirurgie toracică), Dr. BOGDAN MOLDOVAN, Dr. COSTEL RAD și Dr. SILVIU MAKKAI (chirurgie generală) împreuna cu medicii anesteziști  Dr. VLAD UNTARU și Dr. MIHAI CHILOFLISCHI.

Spitalul “Sf. Constantin” din Brașov deține singurul centru de chirurgie robotică toracică din Romania, putând oferi pacienților o serie importată de servicii, precum: chirurgia cancerului pulmonar – lobectomia pulmonară (gold standard), limfadenectomie radicală mediastinală (număr crescut de ganglioni limfatici disecați și excizai), bilobectomii, rezecții segmentare și plurisegmentare pulmonare; chirurgia cancerului esofagian – esofagectomie full robotică; chirurgia tumorilor benigne esofagiene (enucleorezecția asistată robotic a leiomiomului esofagian); chirurgia robotică timică (timoame, tumori timice, miastenia gravis) – cură chirurgicală a tumorilor mediastinale; cură chirurgicală robotică a pneumotoraxului; frenoplicatura robotică (relaxarea diafragmatică simptomatică); rezecția robotică a coastei 1 în sindroamele de apertură toracică.

Spitalul Sf. Constantin, spital monobloc, multidisciplinar, inaugurat în anul 2011, cuprinde secții cu saloane pentru spitalizare continuă și de zi, totalizând 150 de paturi. Noul Departament de imagistică medicală dotat cu echipamente de ultimă generație, Blocul operator cu 6 săli de operație, Centrul de chirurgie cardiovasculară și cel de cardiologie clinică și intervențională, Secția de Terapie intensivă de 250 mp inaugurate de la mutarea spitalului în noul sediu, întregesc dotările la standarde europene ale celui mai curat spital din Europa, distincție acordată de OMS.