uioreanu_horea.jpgDeputatul PNL Horea Uioreanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va depune o interpelare pentru ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema problemelor financiare majore cu care se confruntă Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj.

În aceeaşi conferinţă de presă, Manuel Chira, chirurg pediatru la Institutul Inimii, a declarat că personalul de la instituţia la care lucrează este pe punctul de a fi nevoit să intre în şomaj tehnic din cauza dificultăţilor financiare.

El a explicat că Institutul Inimii şi celelalte spitale clujene au de recuperat circa 25 la sută din fondurile pe care trebuia să le primească de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Cluj. De asemenea, Manuel Chira a explicat că, de exemplu, la Institutul Inimii din Cluj s-au alocat banii necesari doar pentru 16 operaţii la copii pe întreg anul, în condiţiile în care ‘ar trebui să facem 150-200 de operaţii pe an’. El a adăugat că în România se nasc anual 1.000 de copii cu malformaţii cardiace. AGERPRES