Interacţiune video pacient-medic, prin platforma online de evaluare la distanță a ASSMB

Pacienţii care accesează platforma online de evaluare medicală la distanță pacient.assmb.ro vor putea interacționa direct cu medicii la care fac programări online, prin apel telefonic video sau clasic.

Convorbirea video între medic şi pacient este disponibilă începând de vineri, potrivit Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Astfel, implementarea noilor servicii de video telefonie și de telefonie clasică, funcționale deja, vor permite extinderea posibilităților de acordare a consultațiilor medicale în specialități cele mai solicitate, precum Psihiatrie, Dermatologie sau Oftalmologie, unde, pentru emiterea unei recomandări medicale, contactul vizual între pacient și medic este de cele mai multe ori obligatoriu.

Concret, dacă pacientul a bifat pe platformă opțiunea de videocall, medicul căruia i s-a solicitat evaluarea medicală va iniția apelul catre pacient prin intermediul centralei digitale, fiind asigurată astfel confidețialitatea datelor de contact ale medicului, precum și desfașurarea consultației la distanță cu minimum de efort pentru medic și pacient.

 

 

Materialul integral pe www.rohealthreview.ro