diabet2.jpgExpert Meeting, intalnirea profesionistilor in tratamentul diabetului zaharat are loc pe 22 octombrie. Evenimentul se va desfasura in Sala Europe din cadrul Hotelului Ramada Plaza din Bucuresti. Intalnirea va fi moderata de Prof. dr. Nicolae Hancu, Presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Diabetul zaharat a devenit o problema de importanta majora pentru individ, medicina si societate, iar impactul acestuia este multiplu: epidemiologic, biologic, socio-familial, economic si chiar politic. In timp ce prevalenta diabetului creste continuu, varsta la care se manifesta diabetul zaharat de tip 2 a scazut.

Totodata, o crestere a frecventei afectiunilor determinate de hiperglicemie este la fel de previzibila. Afectiunile nervilor, vaselor de sange si organelor reprezinta o problema reala pentru pacientii cu diabet zaharat.

Conceput sub forma unui workshop, Expert Meeting se doreste a fi un eveniment interactiv, oferind informatii de actualitate cu privire la cele mai eficiente metode in tratamentul complicatiilor diabetului zaharat. Tematica principala ce reuneste dezbaterile care vor avea loc in cadrul acestui eveniment este “Cheia in profilaxia si terapia patogenetica a complicatiilor micro si macro vasculare din diabetul zaharat”.


“Obiectivul intalnirii de la Bucuresti este acela de a ne oferi ocazia de a discuta, in calitate de experti, aspecte noi, patofiziologice si interesante, precum si obiective terapeutice in domeniul prevenirii si tratamentului complicatiilor diabetului zaharat”, a declarat dr. Norina Gavan, Country Manager – Worwag Pharma Romania.
Organizat sub forma unei reuniuni a expertilor in diabetologie, evenimentul va supune discutiei tematici care se evidentiaza nu numai prin caracterul inovator, dar si prin modalitatea de expunere. Cele mai interesante subiecte vor face referire la: “Patogeneza complicatiilor diabetului zaharat” (Prof. dr. Radu Lichiardopol), “Epidemiologia complicatiilor diabetului zaharat in Romania” (Prof. dr. Mariana Graur), “Screeningul complicatiilor reduce costurile ingrijirii persoanelor cu diabet zaharat” (Prof. dr. Maria Mota), “De la suferinta de nerv la leziunea de vas” (Prof. dr. Ovidiu Bajenaru), “Terapia combinata a neuropatiei diabetice” (Prof. dr. Amorin Popa) sau “Benfotiamina si microalbumineria la pacientii cu diabet zaharat tip 2. Prezentare de studiu” (Prof. dr. Dan Cheta si Dr. Ciprian Constantin).


Evenimentul Expert Meeting are menirea de a aduce un plus de valoare asupra celor mai eficiente metode de ingrijire a persoanelor cu diabet zaharat, prin prevenirea complicatiilor. Aceasta manifestare inedita, organizata de compania Worwag Pharma Romania reprezinta un punct de congruenta al intereselor medicilor specialisti, care au ocazia sa isi faca cunoscute cercetarile si studiile indispensabile in prevenirea si tratamentul persoanelor cu diabet zaharat.


Organizarea de cursuri si simpozioane pentru medici si farmacisti a devenit o traditie a companiei, care si-a creat un renume prin sprijinul permanent oferit profesionistilor din sectorul sanatatii. Avand o experienta pe piata medicamentelor de peste 25 de ani, compania Worwag Pharma s-a impus in acest domeniu, prin oferirea unei game vaste de produse farmaceutice si suplimente nutritive.