Luni 20 decembrie 2021, de la ora 19.00 comunitățile RoDiabet și Caspa.ro se reunesc la dezbaterea aniversară ”Insulină 100: Călătoria, Moștenirea și Drumul înainte”. Dezbaterea este un proiect comun RoDiabet și Caspa.ro – Comunitatea Asociațiilor de Pacienți, organizat pentru a marca 100 de ani de la momentul descoperirii insulinei și pentru a pune în evidență drumul și progresul înregistrate din acel punct, până la inovațiile actuale în îngrijirea persoanelor cu diabet.

Înscrierile sunt GRATUITE aici și se realizează urmând linkul de aici: https://www.rodiabet.ro/inscriere-webinar-insulina-100-un-proiect-caspa-si-rodiabet/

Vor fi alături de noi medici diabetologi și reprezentanți ai asociaților persoanelor cu diabet iar împreună vom descoperi:

 

Invitații speciali ai webinarului  

Dr. Delia Pintilei Reurean este fondator și director de programe în cadrul Clinicii de Nutriție și director medical în cadrul Consultmed și unul dintre medicii diabetologi implicați în nenumărate proiecte educaționale dedicate persoanelor cu diabet, profesorilor și elevilor.

Cel de-al doilea invitat al întâlnirii este Dr. Simona Carniciu, medic primar specialist în diabet și nutriție și boli metabolice, proprietar CORPOSANA și trezorier în cadrul Asociației Medicale Române. Dr. Carniciu are o experiență vastă în îngrijirea persoanelor cu diabet și numeroase proiecte pe care le conduce cu implicare și multă răbdare.

Vor fi alături de noi și reprezentanți extraordinari ai persoanelor cu diabet:

  • Gabi și Cristian Airinei, fondatorii Asociației ”Da și eu pot” care prin turul României realizat în anul 2017, un demers cu 26 de zile de pedalat și 135 de ore petrecute în șa, au reușit să demonstreze că nimic nu este imposibil pentru persoanele cu diabet.
  • Cristina Petruț, psiholog și vicepreședinte FADR-Federația Asociațiilor Diabeticilor din România, una din vocile tinere care vorbește despre diabet în România și primul purtător al unei pompe de diabet.
  • Ines Nerina, blogger, antreprenor și președinte de asociație – Type 1 Dreamers, cea care de patru ani își urmărește visul de a face viața cu diabet mai frumoasă, indiferent că vorbim de postările sale de pe YouTube sau Facebook, ori de minunatele haine special proiectate pentru persoanele cu diabet pe care le inventează.

Vă așteptăm la întâlnirea Insulina 100 de luni, 20 decembrie 2021, începând cu ora 19.00, pentru a vorbi despre tot ce a însemnat apariția insulinei pentru îngrijirea persoanelor cu diabet și cum a revoluționat aceasta și a modificat viața persoanelor cu diabet.

Webinarul are loc pe platforma Zoom. Mai multe detalii despre întâlnire pe pagina webinarului, disponibilă aici!

Despre RoDiabet și Caspa.ro

RoDiabet.ro este o sursă de informare și educație în domeniul diabetului și  se adresează tuturor celor interesați de impactul diabetului în societate. Activitățile comunității sunt susținute de partenerii NovoNordisk, Alliance Healthcare, Regina Maria, Alphega.

În colaborare cu specialiști și organizații profesionale și de pacienți, RoDiabet trimite săptămânal un newsletter către cei peste 800 abonați și organizează periodic evenimente  pentru profesioniști și publicul larg.

Caspa.ro este comunitatea dezvoltată de Oameni și Companii din anul 2015, care reunește reprezentanți ai asociațiilor de pacienți din întreaga țară.

Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +130 comunități business sau profesionale și platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici