socola.jpgMinisterul Sănătăţii a aprobat solicitarea Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi privind alocarea de fondurilor în vederea achiziţionării unui computer tomograf, a anunţat managerul instituţiei medicale Gabriel Oprişanu. Potrivit sursei citate, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au transmis Institutului de Psihiatrie Socola acordul prealabil de finanţare în valoare de 1,9 milioane de lei, pentru achiziţionarea dispozitivului medical.

„Investiţia este necesară ţinând cont că foarte mulţi pacienţi ai Institutului necesită investigaţii la computerul tomograf pentru stabilirea unui diagnostic precis. Pentru că investigaţia este foarte costisitoare, până acum aceasta se realiza cu precauţie din cauza fondurilor limitate. Achiziţionarea acestui dispozitiv va aduce economii la bugetul Institutului în valoare de 600.000 de lei pe an”, a explicat dr. Oprişanu.

În următoarea perioadă, reprezentanţii Institutului urmează să demareze procedurile de licitaţie, aparatul urmând să fie amplasat în spaţiul unde funcţionează Radiologia. „Şi în acest an vom continua seria investiţiilor necesare pentru creşterea calităţii actului medical. Achiziţionarea unui computer tomograf este o investiţie necesară atât pentru bolnavi cât şi pentru domeniul de cercetare a Institutului”, a precizat dr. Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola. AGERPRES