Institutul Pasteur dezvoltă un supozitor ca tratament pentru Covid-19

Molecula studiată de Institutul Pasteur din Lille (IPL) pentru tratamentul Covid-19 este clofoctolul (denumirea comercială: Octofene). Dezvăluită de agenția specializată AEF Info, molecula fost confirmată pentru Le Figaro de prof. Philippe Froguel, genetician și membru al consiliului științific al institutului.

Pe 25 septembrie, presa locala a dezvăluit că „testarea” a aproape 2.000 de molecule de către institutul de la Lille în colaborare cu laboratorul de biotehnologie Apteeus, specializat în repoziționarea medicamentelor, a avut succes. În timp ce mai multe molecule s-au dovedit a fi eficiente in vitro, una dintre ele ar fi deosebit de promițătoare. Dar nici identitatea sa, nici rezultatele obținute nu erau dezvăluite în mod clar.
„Nu-i putem da numele. Stocurile sunt limitate și avem nevoie de rezerve pentru studiul clinic. De asemenea, vrem să evităm orice frenezie. Dacă acest lucru funcționează, producția sa va crește în liniște și nu pe baza cererii sălbatice”, a asigurat Benoît Déprez, director științific al IPL și cofondator al Apteeus.
Materialul integral pe www.smartradio.ro