Institutul Matei Balș participă la studiul clinic european în care se testează eficiența a 4 medicamente la paciențiii cu Covid-19

Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”  din București a fost acceptat pentru a participa la un studiu clinic internațional privind eficiența și siguranța a patru medicamente la pacienții cu Covid-19, boala provocată de coronavirusul SARS-CoV-2, potrivit președintelui Societății Române de Microbiologie, prof. univ. dr. Alexandru Rafila. 

“Este vorba despre un studiu care a fost organizat de OMS. El include câteva state, printre care și România, și presupune administrarea a patru scheme terapeutice distincte la pacienți infectați cu noul coronavirus, în ideea obținerii unor informații care să permită autorizarea unuia dintre ele sau recomandarea pentru altele care sunt deja autorizate și care nu fac parte din această schemă”, a afirmat prof. Rafila, la TVR.

“Cel mai cunoscut dintre ele este remdesivir, un medicament antiviral dezvoltat în Statele Unite și care se află în fază avansată de testare clinică, iar acest studiu va contribui la stabilirea eficacității acestui produs”, a completat specialistul.

Medicamentul remdesivir este dezvoltat de compania americană Gilead și neaprobat încă de nicio autoritate de reglementare. Medicamentul este considerat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca având un mare potențial pentru tratamentul Covid-19.

 

Materialul integral pe www.360medical.ro.