O clinică multifuncţională va fi construită şi dată în folosinţă în anii următori la Institutul „Matei Balş”, iar un alt proiect avut în vedere de conducerea unităţii medicale vizează un spital de 11 etaje care să cuprindă mai multe clinici, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul medical Adrian Marinescu.

„În ultima perioadă, în Institutul „Matei Balş” am gândit mai multe proiecte, unele de anvergură. În momentul de faţă, este un proiect care îşi va arăta clar efectul: o clinică multifuncţională, care va presupune parter şi trei etaje, unde vom avea terapie intensivă, anatomie patologică, laboratoare speciale, a cărei construcţie începe cât de curând. Va avea un termen de finalizare într-o perioadă destul de scurtă. Un lucru care deja se întâmplă. Totul este ca şi rezolvat”, a precizat medicul.

Un alt proiect care ar putea fi realizat în viitorul apropiat este dedicat pacienţilor cu boli infecţioase şi nu numai.

„Este vorba de o clinică multifuncţională, care va avea 11 etaje şi care va trebui să se refere nu numai la partea legată de bolile infecţioase în sine, ci vom avea clinic de chirurgie în legătură cu bolile infecţioase. Este un proiect care nu s-a făcut niciodată în România şi nu cred că există în sud-estul Europei. Va fi un spital în cadrul Institutului „Matei Balş”, care va cuprinde toate aceste clinici şi care va rezolva cam tot ce înseamnă patologie complicată de boli infecţioase în România. Este pe hârtie şi urmează”, a spus medicul.

Atât prima clădire, cât şi spitalul nou vor fi construite în incinta Institutului „Matei Balş”.

„Totul se va întâmpla în incinta spitalului. La prima (clădire – n.r.) încep construcţiile. Deja primii paşi s-au făcut legat de teren… Acolo lucrurile chiar se întâmplă. În anii următori, acea clinică va fi funcţională”, a arătat directorul.

De asemenea, reprezentanţii institutului doresc să realizeze lucrări de renovare. Lucrări ample ar urma să fie făcute la pavilionul 5, afectat de incendiul de la începutul anului trecut.

„Sunt şi alte lucruri pe care vrem să le facem: partea de renovare, pavilionul 5 – cu incendiul – va avea mai multe etape. Este o etapă iniţială în care vom pune în folosinţă cu nişte modificări importante pe care le-am adus şi va fi un proiect important – modificarea structurală, renovarea completă pentru acel pavilion”, a mai arătat medicul. AGERPRES