Iniţiatori ai Serviciului Mobil pentru Urgenţe, Reanimare şi Descarcerare au fost decoraţi marţi de preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea SMURD. Fostul ministru al Sănătăţii Hajdu Gabor a fost distins cu „Ordinul Naţional Serviciul Credincios”, iar prof. dr. Mircea Chiorean şi generalul de rezervă Henri Julien din Franţa au primit Ordinul „Meritul Sanitar în grad de Cavaler”.
Totodată, alţi cinci medici şi asistenţi medicali au primit distincţii la Palatul Cotroceni. Cu această ocazie, preşedintele Băsescu a evidenţiat importanţa SMURD, ca produs de export al României.
„Este un concept pe care astăzi România îl exportă. Vă felicit că aţi aşezat SMURD în rândul emblemelor de prestigiu ale sistemului de sănătate românesc. Nu spun cu dorinţa de a supăra pe cineva, dar alături de câteva clinici universitare de mare prestigiu SMURD-ul a devenit şi el o emblemă de mare prestigiu a sănătăţii româneşti”, a spus Băsescu. La rândul său, prof. dr. Mircea Chiorean a precizat că activitatea desfăşurată de iniţiatorii SMURD a fost una ”firească”.
„Vă mărturisesc că nu ne-am aşteptat să primim aceste înalte distincţii pentru activitatea noastră, care ni se părea firească şi pe care trebuia să o facem atunci când a trebuit”, a spus profesorul. La eveniment a fost prezent şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, principalul iniţiator al SMURD, care a recunoscut că sistemul de urgenţă românesc trebuie perfecţionat în continuare.
„Nu putem vorbi numai de SMURD, putem vorbi şi de ambulanţă care s-a îmbunătăţit foarte mult în ultima perioadă, de unităţile de primire urgenţe. E adevărat încă nu am ajuns la capătul drumului să spunem că avem un sistem perfect, suntem pe cale de a-l rezolva, de a-l perfecţiona. Mai avem judeţe de introdus în sistem, mai avem mult de făcut”, a menţionat Raed Arafat. Medicul Raed Arafat, cel care a pus bazele medicinei de urgenţă moderne în România, a fost decorat la 31 decembrie 2005 de preşedintele Traian Băsescu cu ”Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Ofiţer”, pentru eforturile depuse în salvarea oamenilor la inundaţii şi pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vieţilor a numeroşi români. AGERPRES

- COVID-19
- EVENIMENTE
- ASOCIAŢII DE PACIENŢI
- CAS
- CLINICI PRIVATE
- DSP
- FARMA
- INSTITUŢII
- LEGISLAŢIE
- MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
- ORGANIZAŢII
- SPITALE
- PREVENŢIE
- INOVAŢIE
- COMUNITĂŢI PROFESIONALE
- ATI
- Boli Infecţioase
- Boli Rare
- Cardiologie
- Chirurgie
- Dermatologie
- Diabet
- Endocrinologie
- Epidemiologie
- Estetica medicala
- Gastroenterologie
- Genetica
- Ginecologie
- Hematologie
- Hemofilie
- Hepatite
- HIV
- Medicina de familie
- Neurologie
- Nefrologie
- Nutritie
- Obezitate
- Oncologie
- Ortopedie
- Pediatrie
- Pneumologie
- Radiologie
- Stomatologie
- Transplant
- Tromboza
- Urologie
- COMPANII
Selectați Pagina