Îngrijirea standardizată – rezultate mai bune în cazul pacienților tratați pentru cancer testicular

Noile cercetări sugerează că, deși factorii sociodemografici au fost asociați cu rezultate slabe pentru pacienții tratați pentru cancer testicular, îngrijirea de specialitate orientată direct, poate ajuta la rezolvarea acestei probleme. Rezultatele sunt publicate timpuriu online în jurnalul Cancer al Societatii Americane de Cancer (SAC).

Numeroase bariere în calea tratamentului optim pentru cancerul testicular există la populațiile subestimate, precum indivizi din minorități etnice și din paturi socioeconomice inferioare. O echipă condusă de Aditya Bagrodia, MD, de la Universitatea din Texas Southwestern Medical Center din Dallas, a examinat dacă îngrijirea standardizată poate ajuta la depășirea acestor bariere și poate duce la rezultate mai bune pentru sănătate.

În instituția investigatorilor, același grup de medici diversa are grijă de pacienții cu cancer testicular la două spitale separate cu populații diferite de pacienți. Un spital este un spital net de siguranță pentru oamenii din Județul Dallas (Parkland Memorial Hospital), iar cel de-al doilea (UT Southwestern Medical Center Harold C. Simmons Comprehensive Cancer Center) este un centru universitar de îngrijire terțiară și National Cancer Institute, desemnat Comprehensive Cancer Center care vede în mare parte pacienți cu asigurare privată.

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializata DespreCancer.ro