Ines Nerina, blogger, antreprenor și președinte de asociație dedicată persoanelor cu diabet, a fost diagnosticată cu diabet la 23 de ani, moment în care a constatat cu uimire lipsa de empatie a studenților și chiar a profesorilor din țara noastră față de această boală. La scurt timp a obținut o bursă de studii în străinătate, unde a fost surprinsă de suportul incredibil pe care universitatea îl oferea studenților, care sufereau de diverse boli, inclusiv cei cu diabet zaharat de tip 1.

În cadrul întâlnirii Comunității OSC-GlobalHRManager din luna ianuarie, Ines a relatat o parte din poveștile pe care le-a auzit de la persoane cu diabet în cadrul podcast-ului pe care îl găzduiește – Confesiuni cu diabet. Astfel, a aflat că sunt companii care fac discriminări, când vine vorba de persoane cu diabet, dar că sunt și situații pozitive, în care angajatorii sunt empatici și vin în sprijinul persoanelor cu boli cronice. De asemenea, ea a subliniat că este important ca un pacient diabetic să-i învețe pe colegii de serviciu, sau pe cei apropiați, ce înseamnă diabetul și asta într-un mod cât mai simplist posibil. Cunoștințele de bază privind primele intervenții în cazul unei crize de hipoglicemie, de exemplu, vor fi extrem de utile atât persoanei cu diabet, cât și colegilor sau membrilor familiei.

Întâlnirea comunității OSC-GlobalHRManager din luna ianuarie a fost dedicată aniversării celor 100 de ani de la descoperirea insulinei. Pentru a marca cei 100 de ani, Comunitatea RoDiabet a organizat, în parteneriat cu diferite comunități dezvoltate de Oameni și Companii, o serie de webinarii de informare și educare a publicului larg despre ceea ce a însemnat pentru persoanele cu diabet descoperirea insulinei, despre progresele înregistrate în acest domeniu, dar și despre așteptările pentru viitor sau provocările cărora trebuie să le facă față persoanele cu boli cronice. Întâlnirile beneficiază de sprijinul partenerilor comunității: Novo Nordisk, Regina Maria – Rețeaua Privată de Sănătate, Alliance Healthcare, Up România și Alphega Farmacie.

Comunitatea OSC-GlobalHRManager este administrată de Oameni și Companii-OSC. OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și 42 platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.