Reabilitarea ambulatoriului de la Spitalul de Psihiatrie ‘Sfântul Pantelimon’ din Brăila, proiect în valoare de 15 milioane de lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional, va începe în perioada imediat următoare, după cum a anunţat marţi primarul Aurel Simionescu.

‘A durat ceva vreme demararea acestui proiect, pentru că trebuia mutată secţia de radioterapie, care era funcţională la Spitalul de Psihiatrie. Acum s-a găsit soluţia ca ea să fie transferată la Spitalul Judeţean, iar noi putem începe lucrările la ambulatoriu’, a declarat Aurel Simionescu.

Consilierii municipali au aprobat anul trecut ca 241.000 de lei din bugetul local să fie folosiţi pentru plata cofinanţării în cadrul proiectului de reabilitare, modernizare şi dotare a ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie, valoarea totală a lucrării fiind de 14.929.721 de lei.

Potrivit raportului de specialitate, construcţia care face obiectul amenajării ambulatoriului este amplasată în incinta spitalului şi are o suprafaţă de 886 de metri pătraţi. Spitalul de Psihiatrie ‘Sfântul Pantelimon’ este conceput într-un stil arhitectural specific secolului al XIX-lea, iar începând cu anul 1940 a fost denumit Spitalul de Stat Brăila şi din data de 1 noiembrie 2002 a devenit spital de boli psihice. AGERPRES