transfuzie.jpgCentrul de Transfuzii Bucureşti va beneficia de o nouă etapă de renovare cuprinsă în programul naţional de donare de sânge „O şansă pentru viaţă”, procesul fiind demarat, vineri, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

„Centrul de Transfuzii Bucureşti este cel mai mare centru de transfuzii din ţară, care asigură zilnic necesarul de sânge pentru mai mult de 800 de pacienţi din spitalele Capitalei. În anul 2012, Asociaţia React şi Vodafone România au renovat parterul centrului şi l-au dotat cu aparatura informatică modernă. Astăzi, va fi demarat procesul de renovare şi recompartimentare pentru etajul unu – cabinetele de consultaţii, cele două săli de donare, blocul de prim ajutor”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei React remis vineri.

Potrivit sursei citate, noua etapă a programului „O şansă pentru viaţă” răspunde nevoii de sânge şi produse sanguine prin cele trei componente ale sale: lansarea unui spot tv pentru promovarea donării de sânge neremunerate, renovarea Centrului de Transfuzii Bucureşti, astfel încât donatorii să poată dona în condiţii depline de siguranţă şi confort, şi organizarea unei caravane mobile în cadrul căreia publicul larg va putea dona sânge fără a primi recompense materiale.

Caravana mobilă se va deplasa în 100 de locuri la nivelul întregii ţări până la finalul acestui an şi vizează, în principal, publicul altruist, tinerii din întreaga ţară dispuşi să contribuie la salvarea de vieţi omeneşti, se arată în comunicat.

Pe siteul www.pentruviata.org va fi publicat programul caravanei, cu oraşele şi adresele exacte unde se va realiza recoltarea de sânge. Cei care doresc se pot înscrie ca potenţiali donatori pe site, urmând să fie contactaţi pentru o programare.

Anul acesta, Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge are drept slogan „Avem nevoie de mai mulţi donatori benevoli”. Programul de donare de sânge „O şansă pentru viaţă” derulat de Asociaţia React şi Vodafone România a fost lansat în mai 2008 cu scopul de a îmbunătăţi sistemul transfuzional românesc. Până în prezent, prin program au fost recoltaţi mai mult de 50.000 de litri de sânge care au salvat peste 150.000 de vieţi omeneşti. AGERPRES