consiliere.jpgFundaţia Pentru Tratamentul Obezitătii a început înscrierile pentru a treia ediţie a taberei de nutriţie. De această dată locaţia este perfectă pentru o vacanţă de iarnă: la Bran, în perioada 8 – 14 ianuarie 2012.

Florina Dascălu, Director Executiv al Fundaţiei pentru Tratamentul Obezităţii , a explicat scopul şi principiile pe care sunt construite aceste tabere speciale de nutriţie: „Este o tabără specială, pentru copiii cu probleme de greutate sau mofturoşi la masă şi părinţii rămaşi fără inspiraţie. Alături de nutriţionist vor învăţa cum să mănânce corect şi sănătos, iar împreună cu psihologii vor învăţa cum să facă faţă tenţatiilor alimentare, dependenţei de mâncare, să se autocunoască şi cum să reacţioneze vis-a-vis de familie şi societate. În plus, distracţia va fi pe ordinea de zi: discotecă şi bal mascat, mişcare, jocuri de grup, creativitate şi multe altele. Toate acestea le vor găsi în cadrul de vis al unei vile din centrul Branului, ‘dotată’ cu derdeluş în curte. Locurile sunt limitate la maxim 20 de participanţi, iar înscrierile au început deja şi se pot face la datele de contact ale Fundaţiei”.

Cui se adresează tabăra?

Copiilor cu probleme de greutate (atât suprapondere, cât şi obezitate hiperplazica), cu tulburări ale instictului alimentar, cu preferinţe alimentare de tip fast-food, dar şi părinţilor acestora, aceştia beneficiind de o scurtă consiliere pe tema nutriţiei la sfârşitul taberei.

Scopul taberei este promovarea unui stil de viaţa sănătos, din care să facă parte: mişcarea, o alimentaţie bogată în nutrienţi şi săracă în kilocalorii (mai puţine sucuri, dulciuri concentrate şi grăsimi, mai multe proteine de calitate superioară, fibre, vitamine şi oligominerale).

Programul acestei tabere urmăreşte:

– Să modifice obiceiurile alimentare ale celor mici, punând accent pe profilaxia unui comportament alimentar neadecvat;

– Să dezvolte creativitatea şi spontaneitatea copiilor referitor la preferinţele lor alimentare în scopul obţinerii unei “farfurii ideale”;

– Dezvoltarea capacităţilor de exprimare verbală şi nonverbală a preferinţelor, sentimentelor şi trăirilor;

– Dezvoltarea autocontrolului şi creşterea toleranţei la frustrare;

– Creşterea capacităţii de integrare în grup.

– Optimizarea comunicării cu adulţii şi, mai ales cu, covârstnicii;

– Îmbunătăţirea imaginii de Sine şi creşterea stimei de Sine.

Grupul de dezvoltare are următoarele avantaje:

– Cuprinde copii care au aproximativ aceeaşi vârsta, acelaşi nivel de dezvoltare, aceleaşi probleme de greutate (suprapondere, obezitate ) şi aceleaşi preocupări;

– Permite explorarea problemelor într-un context mult mai apropiat de cel social (microcosmos versus macrocosmos) decât în psihoterapia individuală a copilului;

– Oferă copiilor ocazia de a participa atât activ cât şi ca observator la “viaţa alimentară”a grupului;

– Oferă feed-back imediat asupra problemelor (de greutate, sociale, psihoemoţionale) cu care copilul se confruntă;

– Oferă un mediu suportiv şi sigur, controlat, în care copilul se poate exprima pe deplin.

Cum realizăm toate acestea?
Cu ajutorul creativităţii copiilor exprimate prin joc, desen şi pictură, dans, gimnastică şi muzică, teatru, marionete şi joc de rol.

b>Traineri specialişti în nutriţie şi dezvoltare personală


Dr. Anamaria Iulian – medic, consilier nutriţie, psiholog psihoterapeut şi Ana Moga – psiholog psihoterapeut, M.D. vor însoţi copiii pe toată durata taberei, oferindu-le pe lângă informaţii şi explicaţii pe înţelesul lor, suport 24 din 24 de ore.
Copiii vor învăţa că masa poate fi o bucurie şi o plăcere dar în acelaşi timp poate fi echilibrată din punct de vedere caloric şi foarte sănătoasă!

IMPORTANT

În prima şi ultima zi a taberei copiii vor fi evaluaţi nutriţional de către specialişti.
În baza evoluţiei indicilor de analiză şi evaluare a compoziţiei corporale şi a observaţiilor făcute de traineri de-a lungul taberei, asupra fiecărui copil în parte, atât ca şi comportament alimentar dar şi emoţional, fiecare familie va beneficia ca şi feedback de o jumătate ora de consultanţă personalizata referitoare la starea fizică şi emoţională a copilului.

Consultanţa post-tabără se va oferi la finalul taberei, la sediul Fundaţiei în Bucureşti, B-dul Iancu de Hunedoara nr. 37 sau prin telefon sau internet online video.

CONTINUITATE ŞI SUPORT

Rezultatele obţinute de copii în cursul taberei, informaţiile primite şi acumulate, prieteniile legate, apropierea şi ancorarea lor de medicii specialişti sunt o extraordinară baza de plecare către obţinerea telurilor dorite: ajungerea la normoponderabilitate şi menţinerea, un copil pregătit să înfrunte tentaţiile alimentare şi să facă alegeri alimentare corecte, un psihic mai puternic, o cunoaştere de sine bună şi deprinderea unei bune relaţionări cu adulţii şi ceilalţi copii.

În cadrul Fundaţiei pentru Tratamentul Obezităţii copiii, alături de părinţii lor, au posibilitatea de a duce mai departe realizările obţinute în decursul taberei în condiţii optime, într-un cadru specializat, profesionist şi prietenos:

– Programul de terapie de grup pentru copii (nutriţie şi dezvoltare personală)

– Consultanta individuală de nutriţie şi psihoterapie

– Cum să mă descurc cu copilul meu ? – Program de traning de grup pentru părinţi.

Pentru înscrieri sau informaţii suplimentare o puteţi contacta pe Florina Dascălu, Director Executiv al Fundaţiei pentru Tratamentul Obezităţii la telefon 0741 026 972 sau pe e-mail la florinadascalu@fundatia.net.