Încă o secţie a Spitalului Judeţean Sibiu a fost reabilitată cu bani europeni. Spaţiul urmează a fi dezinfectat si reautorizat și aici va fi relocată „Cardiologia”
Amplasat la etajul III al corpului „C2” din Maternitatea Nouă, încă un spaţiu al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost complet modernizat. În toate cele 19 saloane au fost înlocuite geamurile, usile, reţelele electrice, cele de încălzire, de alimentare cu apă si de canalizare. Podelele au fost acoperite cu covor PVC tratat împotriva microbilor, iar pereţii au zugrăveli cu vopseluri antibacteriene. Toaletele au fost complet reabilitate, iar obiectele sanitare înlocuite.
Din punct de vedere al îmbunătăţirii eficienţei energetice, toate corpurile de iluminat sunt dotate cu becuri tip led, pereţii exteriori au fost termoizolaţi, iar la geamurile dinspre curtea interioară a fost montat un sistem parasolar.
În premieră, secţia a fost dotată cu trei sisteme:
– climatizare automatizată în fiecare salon si pe holuri;
– „nurse call” – care va permite apelarea individuală a asistentelor de către pacienţi;
– detectare-semnalizare incendiu. Acesta a fost conectat la reţeaua existentă de hidranţi interiori care, la rândul său, a fost înlocuită.
„Este doar o parte dintre lucrările ample pe care le efectuăm la cele 3 corpuri de clădire ale Maternităţii Noi, pentru că toate secţiile de aici vor fi complet reabilitate. Cu banii obţinuţi din fondurile Uniunii Europene vrem să îmbunătăţim atât condiţiile de spitalizare ale pacienţilor, cât si să asigurăm un cadru optim pentru medici si personalul medical”, a declarat Daniela Cîmpean, presedinta Consiliului Judeţean Sibiu.
Secţia recent reabilitată a fost cuprinsă în contractul de lucrări „Lot 1 – Maternitatea Nouă”, a cărui valoare este de aproximativ 31 de milioane de lei, majoritatea banilor fiind obţinuţi de către Consiliul Judeţean Sibiu din fondurile Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
Lucrările de modernizare ale „Maternităţii Noi” sunt susţinute financiar si de către Consiliul Judeţean Sibiu, printr-o contribuţie proprie în valoare de 7,61 milioane lei. La aceasta se adaugă o finanţare a Primăriei Municipiului Sibiu, acordată prin Agenda de Sănătate, în cuantum de 3,5 milioane lei.