spitalul-judetean-slatina.jpgMedicii Ecaterina Buzau si Doru Parvu, carora Spitalul Judetean de Urgenta Slatina le-a desfacut contractele de munca dupa moartea unui pacient pe holurile UPU fara a fi primit ingrijiri medicale, vor reveni la unitatea sanitara respectiva.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Olt, judecatoarea Marinela Georgescu, a anuntat ca instanta „a admis contestatiile formulate de Ecaterina Buzau si Doru Parvu si a constatat nulitatea absoluta a deciziilor spitalului de desfacere a contractelor de munca medicilor mentionati”.

Decizia instantei este definitiva si executorie si poate fi atacata cu recurs. Prin decizia instantei Spitalul Judetean de Urgenta Slatina fost obligat sa plateasca medicilor cheltuielile de judecata, cat si o suma de bani echivalenta cu salariile pe care acestia le-ar fi putut incasa daca lucrau la spital si nu ar fi fost concediati. Cheltuielile de judecata in cazul medicului Ecaterina Buzau sunt de 1.000 de lei, iar in cazul medicului Doru Parvu acestea se ridica la 2.500 de lei.

Luni a avut termen si dosarul medicului Cornel Fulga, dar, in aceasta cauza, a fost dat un nou termen, pentru 9 martie, pentru angajarea unui aparator. Saptamana trecuta, Tribunalul Olt a hotarat ca si medicul Ion Bratoi va reveni la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina pe postul de medic-sef cu delegatie la Sectia Psihiatrie. Ion Bratoi a depus si cererea de a reveni la spital, si isi va relua activitatea de medic la Pshiatrie incepand cu data de 25 februarie.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean, Cristina Bontescu, a mentionat ca spitalul nu a adoptat inca vreo decizie privind atacarea cu recurs a hotararilor Tribunalului Olt. Directorul medical al Spitalului Judetean, Aurelian Simionescu, a apreciat ca in contextul lipsei de medici cu care se confrunta spitalul „orice mana de ajutor e binevenita”. In ianuarie, un pacient de 63 de ani din Draganesti a murit pe holurile UPU Slatina fara a fi primit ingrijiri medicale. In urma unei anchete a Ministerului Sanatatii, Spitalul Judetean a desfacut contractele de munca ale medicilor Ion Bratoi (la acea ora, director medical al unitatii sanitare), Ecaterina Buzau (medic-sef la UPU), Doru Parvu (medic la Sectia de Boli Interne) si Cornel Fulga (medic la UPU). In acest caz este in derulare si o ancheta a Colegiului Medicilor Olt.