Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti organizează, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca, un program postuniversitar de formare în economia sănătăţii, dezvoltat în premieră în România, în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU).

Potrivit proiectului, UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureş organizează selecţie pentru grupul ţintă de cursanţi, termenul de depunere al aplicaţiilor fiind data de 25 ianuarie 2023.

„Programul postuniversitar are ca scop îmbunătăţirea competenţelor în utilizarea unor tehnici moderne de management, evaluare economică şi statistică aplicată în domeniul sănătăţii şi se adresează persoanelor angajate în instituţii publice din domeniul sănătăţii şi domenii conexe (spital public, direcţie de sănătate publică, casă judeţeană de asigurări de sănătate etc.) din regiunile Centru (judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu) şi Nord-Est (jud. Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui), absolvenţi din învăţământul superior cu diplomă de licenţă (ex. medici, farmacişti, asistenţi medicali, economişti, jurişti, absolvenţi din domeniul ştiinţelor sociale, matematicieni, informaticieni etc.)”, a anunţat UMFST Târgu Mureş.

Programul postuniversitar, acreditat de Ministerul Educaţiei (4 credite ECTS), este organizat în 8 module, cu 6 ore de activităţi didactice, la care se adaugă activităţi de studiu individual şi evaluare şi are o durată totală de circa 8 săptămâni.

„Participarea la program este gratuită, iar pentru activităţile care presupun deplasare se decontează cheltuielile de cazare şi transport”, a precizat UMFST Târgu Mureş.

Din totalul de 40 locuri disponibile la nivelul UMFST Târgu Mureş, în această etapă vor fi selectate 24 persoane din regiunile Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu) şi Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui), circa 4 persoane din fiecare. AGERPRES