worwag pharma.jpgAfecţiunile sistemului digestiv (afecţiuni gastrointestinale, hepatice, colecistice sau pancreatice) sunt principalele probleme de sănătate cu care se confruntă românii. Printre cauzele acestor afecţiuni se numără: obiceiurile alimentare nesănătoase, programul dezordonat de viaţă sau consumul de tutun ori alcool.

În România, bolile aparatului digestiv au cauzat moartea a aproximativ 15.400 de români, cea mai mare rată înregistrând-o cirozele şi hepatitele cronice, cu un număr de 11.000 de cazuri, potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii pentru anul 2008. În perioada 14-16 octombrie 2010 va avea loc prima ediţie a simpozionului GastroFest, la Hotelul New Montana din Sinaia.
Manifestarea, ce-şi propune să trateze unele dintre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă românii (afecţiunile digestive) într-o manieră ştiinţifică de top, va fi moderată de Conf. dr. Paul Porr, medic primar medicină internă şi gastroenterologie.

GastroFest îşi propune să ofere participanţilor ocazia de a discuta deschis despre principalele cauze care pot determina îmbolnăvirea organelor ce susţin buna organizare a sistemului digestiv. În acest sens, lucrările şi prezentările expuse au rolul de a evidenţia importanţa afecţiunilor digestive, oferind totodată o alternativă în tratarea lor cât mai eficientă.


Pe parcursul celor trei zile de desfăşurare a evenimentului, reputaţi medici şi specialişti vor supune dezbaterii tematici care privesc: “Steatoza hepatică non alcoolică la pacientul cu sindrom metabolic şi/sau diabet zaharat” (Prof. dr. Amorin Popa), Pierderile de fier pe tract digestiv superior” (Prof. dr. Mircea Diculescu), „Magneziul în patologia de tract digestiv” (Conf. dr. Paul Porr) sau „Tratamentul hipertensiunii portale în ciroză” (Conf. dr. Paula Szanto şi Dr. Ioana Visovan).


La GastroFest sunt aşteptaţi medici specialişti de la Universitatăţile de Medicină şi Farmacie din Bucureşti şi Cluj, precum şi un invitat special din partea Universităţii Medicale din Slovacia şi al Centrului Naţional de Terapie a Hepatitei Cronice, domnul Prof. dr. Jozef Holoman. Acesta va susţine o prezentare intitutală „Steatoza hepatică – standardizare şi indicatori raţionali”, trăgând un semnal de alarmă cu privire la importanţa şi gravitatea acestei afecţiuni.


„Prin organizarea acestei prime ediţii a evenimentului GastroFest dorim să subliniem încă o dată preocuparea Worwag Pharma pentru diferitele afecţiuni care pot îmbolnăvi organismul uman, apelând la sprijinul specialiştilor pentru o mai bună informare asupra acestor probleme de sănătate şi evidenţierea celor mai bune metode de tratament. Compania noastră are pe piaţă o serie de produse medicamentoase destinate bolilor de la nivel hepatic sau gastro-intestinal”, a declarat dr. Norina Găvan, Country Manager – Worwag Pharma România.


GastroFest este un eveniment organizat de reprezentanţa din România a companiei Worwag Pharma, una dintre cele mai importante companii farmaceutice la nivel internaţional. De peste 25 de ani, activitatea companiei Worwag Pharma s-a remarcat prin crearea unora dintre cele mai vaste game de produse farmaceutice şi suplimente nutritive. Organizarea de cursuri şi simpozioane pentru medici şi farmacişti a devenit o tradiţie a companiei care şi-a creat şi un renume prin sprijinul permanent oferit profesioniştilor din domeniul sănătăţii.

Prima ediţie a evenimentului GastroFest beneficiază de sprijinul Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie, membru cu drepturi depline al Federaţiei Europene a Societăţilor de Gastroenterologie şi organizator al unora dintre cele mai importante evenimente dedicate afecţiunilor sistemului digestiv.