Proiectul „Suport pentru pacienţi, suport pentru comunitate în lupta cu COVID-19” este un proiect care pe de-o parte vine în întâmpinarea persoanelor care trăiesc cu HIV la nivel naţional, oferindu-le sprijin psiho-emoţional timp de 5 luni, prin telefon, pentru reducerea anxietăţii provocată de izolarea cauzată de COVID-19, iar pe de altă parte, mobilizează comunitatea online de tineri din judeţele Galaţi şi Brăila pentru motivarea vârstnicilor din aceste judeţe de a rămâne izolaţi şi astfel protejaţi de COVID19. 300 pacienţi cu HIV de la nivel naţional vor putea fi consiliaţi prin telefon pe parcursul proiectului.
De asemenea, prin organizarea proiectului, ne dorim să creştem accesul persoanelor care trăiesc cu HIV la nivel naţional la informaţii corecte, din surse oficiale, legate de riscul expunerii lor la COVID-19 şi necesitatea auto-izolării şi protejării.
„Pacienţii cu HIV resimt altfel pandemia COVID-19. Auto-izolarea, ca urmare a pandemiei, lipsa fizică a prietenilor sau/şi a familiei din jurul pacienţilor cu HIV, necesitatea protejării zilnice prin materiale sanitare, toate acestea pun o presiune în plus pe umerii pacienţilor cu HIV, pe lângă propriul status, aderenţa şi complianţa la tratamentul pentru HIV. De aceea, ne-am hotărât să oferim prin telefon, pentru pacienţii cu HIV, un sprijin imediat de tip psiho-emoţional. În felul acesta prevenim sau reducem simptomele legate de anxietate sau depresie cauzată de izolare.” a declarat Daniel Scoarţă, Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor din Galaţi.
Proiectul ” Suport pentru pacienţi, suport pentru comunitate în lupta cu COVID-19″ este posibil printr-o finanţare primită prin programul Start ONG organizat de Asociaţia Act for Tomorrow cu sprijin din partea Kaufland România. Valoarea finanţării: 11.950,00 lei. Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro.
Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONGurilor tinere si institutiilor non-administrative.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la e-mail: asociatia_galati@yahoo.ro, Persoană de contact: Daniel Scoarţă, Preşedinte, Asociaţia Pacienţilor din Galaţi.
*** Despre Asociaţia Pacienţilor din Galaţi: Asociaţia Pacienţilor din Galaţi a apărut în anul 2016 ca răspuns civic la dificultăţile cu care se confruntau pacienţii din judeţul Galaţi în sistemul public medical. Pe parcursul celor trei ani de existenţă, organizaţia a informat cu privire la infecţia cu HIV şi hepatite un număr de 11500 elevi din 32 licee şi şcoli din judeţ şi a reprezentat numeroşi pacienţi în relaţia cu spitalele de care aparţinea