omega3.jpgDesi nutritionistii recomanda includerea in alimentatie a produselor bogate in Omega-3, deoarece scade nivelul de colestrol si previne cancerul, un recent studiu american arata ca acest acid nu este chiar atât de sanatos precum se spune si ca poate favoriza dezvoltarea unei forme agresive de cancer de prostata, relateaza „The Globe and Mail”.

„Am fost de-a dreptul surprinsi de aceasta descoperire pentru ca, dimpotriva, credeam ca Omega-3 reduce ritmul de evolutie a cancerului”, a declarat Theodore M. Brasky, de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle.

La baza acestui studiu se afla date privind 19.000 de barbati de peste 55 de ani, implicati in experimente vizând cercetarea proprietatilor anticancerigene ale medicamentului Finasterid, cunoscut si sub numele comercial de Proscar.
Analizele au aratat ca la barbatii in al caror sânge a fost detectat un nivel mai ridicat de acid docosahexaenoic, de tipul Omega-3, riscul de a dezvolta o forma agresiva de cancer de prostata era de 2,5 ori mai mare decât in cazul celorlalti.


In mod surprinzator, barbatii in al caror sânge s-au inregistrat niveluri ridicate de grasimi trans nesanatoase, asociate de regula cu multe procese inflamatorii, riscul de a dezvolta acest tip de cancer era cu 50% mai mic. Oamenii de stiinta inca nu pot gasi o explicatie a acestui fapt. AGERPRES