Asociaţia Dăruieşte Aripi a anunţat că a finalizat amplasarea în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa a patru containere modulare de locuit, destinate repausului personalului medical ce deserveşte acest centru regional de combatere a COVID-19.

„Containerele, care sunt compuse dintr-o cameră şi o baie, vor fi racordate, în cel mai scurt timp posibil, la reţeaua de apă, canalizare, căldură şi electricitate şi dispun de pat, masă, aer condiţionat, aerotermă şi duş, acestea fiind puse la dispoziţia medicilor, asistenţilor medicali şi infirmierilor din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, pentru a-şi reface capacitatea de muncă” – se arată în comunicatul de presă al Asociaţiei Dăruieşte Aripi.

De asemenea, în contextul solidarităţii manifestate de comunitatea locală pentru combaterea efectelor virusului SARS-COV-2, recent Asociaţia Lions Club Constanţa şi Mrini Eye Hospital au pus la dispoziţia Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi o clinică mobilă, amplasată în curtea unităţii medicale, pentru efectuarea triajului pacienţilor şi depistarea rapidă a persoanelor infectate cu COVID-19. AGERPRES