Consilierii judeţeni au votat, în şedinţa de pe 27 mai, asumarea de noi responsabilităţi pentru realizarea proiectului care prevede crearea unui nou Centru de mari arşi, includerea Unităţii Primiri Urgenţe (UPU) şi a Secţiei de ATI într-o clădire nouă care va fi construită în campusul Spitalului Judeţean Timişoara.

Proiectul tehnic este în curs de elaborare, iar studiile de prefezabilitate şi fezabilitate sunt finalizate. „Este un proiect deosebit, în valoare de aproximativ 50.000.000 de euro, cu bani de la Banca Mondială. O investiţie pentru care există şi un protocol pentru susţinerea finanţării încheiat între Consiliul Judeţean Timiş, Ministerul Sănătăţii şi Spitalul Judeţean din Timişoara”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

În acest proiect, pe lângă terenul pe care l-a pus la dispoziţie, CJ susţine financiar şi anumite costuri necesare realizării documentaţiei. La final, noua construcţie va fi transferată în proprietatea judeţului.

„Schimbăm aspectul Spitalului Judeţean, proces pe care l-am început deja de câţiva ani. Ceea ce facem acolo vedem doar la marile unităţi sanitare din Occident”, a menţionat Dobra. AGERPRES