In Bucuresti se deschide o noua expozitie destinata aparaturii medicale

aparatura medicala.jpgCea de-a XIX-a editie a expozitiilor dedicate sistemului de sanatate publica si privata, ROMMEDICA, ROMPHARMA si ROMOPTIK, manifestari adresate medicilor de toate specialitatile si managerilor de spitale, se desfasoara intre 23 si 25 aprilie, la ROMEXPO.
Nivelul calitativ al ROMMEDICA a fost confirmat prin atestarea sa de catre UFI, cel mai prestigios organism international de profil. La aceasta editie participa 120 de firme din sapte tari: Austria, China, Germania, India, Italia, Romania, Ungaria.

ROMMEDICA, ROMPHARMA si ROMOPTIK isi propun sa vina in sprijinul specialistilor din domeniile abordate, oferindu-le cele mai noi tehnologii, aparatura de ultima generatie si produse farmaceutice, rezultate din cele mai recente cercetari. Numarul firmelor noi, care participa pentru prima data la acest eveniment expozitional, reprezinta 12% din totalul participantilor iar gradul de internationalizare al expozitiei este de 20%.

Tot o noutate a editiei din acest an o constituie si participarea colectiva a firmelor din Landul Bavaria (Germania), prin Nurnberg Global Fairs. In cadrul ROMMEDICA, se desfasoara Conferinta Internationala “Prezentul si Viitorul in Sistemele de Sanatate”. Evenimentul este organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si ROMEXPO SA, in parteneriat cu Colegiul Medicilor Bucuresti si Asociatia Medicala Romana. Conferinta va reuni personalitati de renume ale lumii medicale, din randul carora ii amintim pe prof. dr. Marian Constantinescu, prof. dr. Petrisor Geavlete, prof. dr. Mircea Beuran, dr. Radu Dop.

“Manifestarile dedicate de ROMEXPO companiilor si institutiilor implicate in domeniul sanatatii sunt importante pentru consolidarea sistemului medical privat si imbunatatirea sistemului medical public. Constientizand importanta sprijinului de care au nevoie firmele romanesti, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, ca, de altfel, intreg sistemul cameral din Romania, se implica in sustinerea participarii agentilor economici la targuri si expozitii, prin acordarea de reduceri importante la tarifele de participare, apreciind ca prezenta acestora la astfel de evenimente expozitionale reprezinta cea mai eficienta metoda de promovare. Totodata, aceste manifestari sunt accesibile si publicului larg, care poate achizitiona, la preturi rezonabile, produse necesare ingrijirii la domiciliu” – a spus Doru Simovici, director general ROMEXPO.

Organizatorii asteapta in acest an peste 5.000 de manageri de spital, medici generalisti, specialisti si de familie, precum si alte cadre medicale, care pot gasi la ROMMEDICA aparatura medicala de ultima generatie, la preturi accesibile. Pe perioada targului, expozantii practica reduceri de pana la 30%. In complementaritate cu tematica abordata de ROMMEDICA, ROMPHARMA si ROMOPTIK, in aceeasi perioada se desfasoara si cea de-a XXI-a editie a DENTA, manifestare expozitionala cu vanzare ce reuneste 180 de firme din 18 tari: Austria, Belgia, China, Elvetia, Franta, Germania, Irlanda, Israel, Italia, Olanda, Moldova, Pakistan, Republica Ceha, Romania, Serbia, SUA, Suedia.

In premiera la editia de primavara a DENTA 2009 participa companii din Israel, Polonia si Serbia. Expozantilor traditionali li s-au alaturat 34 de firme noi, ceea ce reprezinta 19% din totalul expozantilor, gradul de internationalizare al expozitiei fiind de 29%. O noutate a acestei editii o reprezinta organizarea primului Congres al Societatii Romane de Reabilitare Orala, cu tema “Actualitati in medicina dentara din Romania”, eveniment organizat de Asociatia Romana de Stomatologie cu Practica Privata din Romania – Ardeal Nord, in colaborare cu Societatea Romana de Reabilitare Orala.