Cel mai mare furnizor de servicii medicale private din regiunea Moldovei, Arcadia Spitale și Centre Medicale, a încheiat anul 2022 cu o premieră medicală în Europa prin inaugurarea Spitalului de Recuperare Medicală, dar și cu aproape 1.5 milioane de pacienți care au trecut pragul policlinicilor și spitalelor Arcadia.

Rețeaua Arcadia a continuat să dezvolte specialitățile cheie din clinici și spitale, pentru a garanta accesul pacienților la servicii de cea mai înaltă calitate, în siguranță.

Inaugurat în 2022, Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, cea mai complexă soluție pentru recuperare medicală din Europa, a însemnat o șansă reală la o nouă viață pentru primii 94 de pacienți internați deja. Cu vârste cuprinse între 12 și 75 de ani, pacienții urmează planuri individuale de recuperare bazate pe tehnologie robotizată de ultimă generație.

Cu o investiție totală de peste 20 milioane de euro, Spitalul de Recuperare Medicală este dedicat pacienților cu afecțiuni post traumatice, musculoscheletale, afecțiuni reumatismale inflamatorii, cardiovasculare, respiratorii, afecțiuni neurologice și neuromotorii care au nevoie de recuperare medicală pentru a-și redobândi mobilitatea și capacitatea de a se mișca independent.

„Spitalul a fost gândit pentru a răspunde tuturor nevoilor pacienților noștri, printr-un circuit unic, ce începe cu o evaluare complexă medicală și personală și continuă cu sesiuni de discuții și un plan aplicat și individual de recuperare medicală pentru fiecare persoană în parte. Tot procesul de recuperare se realizează în echipa extinsă medic-pacient-familie, pentru a ne asigura că pacienții beneficiază de suportul medical și emoțional de care au nevoie. Cu o investiție de peste 20 de milioane de euro, am dotat Spitalul cu sisteme robotizate de ultimă generație, având la bază factorii esențiali în recuperare: intensitate extinsă, modalitate de tratament adaptată și funcțională, o terapie motivantă și antrenantă pentru pacient. În același timp, am continuat investițiile în întreaga rețea medicală Arcadia, în sprijinul întregii comunități”, menționează Dan Fiterman, General Manager Arcadia – Spitale și Centre Medicale.

Tot în 2022, a fost inaugurat un nou concept de sănătate și frumusețe, Arcadia Medical Beauty. „În cadrul acestui concept, îmbinăm tehnologia de ultimă generație cu pasiunea pentru frumusețe și sănătate. Prin planuri individualizate, intervenții de chirurgie estetică și tratamente nechirurgicale cu cele mai spectaculoase tehnologii din lume suntem împreună pe un drum unic către sănătate și stare de bine. În plus, anul trecut, am întâmpinat în Maternitatea Arcadia peste 1.300 de bebeluși și ne-am asigurat că am putut fi cel mai bun prieten al mamei și copilului în primele zile ale unui nou început”, spune Raluca Fiterman, CEO Arcadia – Spitale și Centre Medicale.