Modul în care a fost implementat în ţara noastră Planul naţional de boli rare, partea strategiei de sănătate din 2014, va fi analizat săptămâna aceasta, la Zalău, de circa o sută de specialişti în domeniu, la Conferinţa Europlan 2017, au informat organizatorii evenimentului.
„Conferinţa Europlan o organizăm pentru a monitoriza implementarea Planului naţional de boli rare în România. Practic, urmărim să vedem ce anume din ceea ce există în plan s-a realizat şi ce mai este de făcut. Primul Plan naţional de boli rare a fost semnat în 2008, ulterior el a intrat în strategia naţională de sănătate în 2014 şi practic de atunci vom monitoriza ce s-a întâmplat„, a declarat preşedintele Alianţei Naţionale pentru Boli Rare România (ANBRaRo), Dorica Dan.
Potrivit sursei citate, la evenimentul ce se va desfăşura pe 16 şi 17 noiembrie vor fi prezente circa o sută de persoane, din partea Ministerul Sănătăţii, a Ministerul Muncii şi Agenţiei Naţionale a Medicamentelor, coordonatorii centrelor de expertiză care au fost acreditate în România şi participă la reţele europene de referinţă, autorităţile locale, organizaţiile de pacienţi.
„În ceea ce priveşte centrele de expertiză, vom discuta mai ales pe partea de expertiză, pentru că au fost acreditate câteva, dar se continuă acreditarea. Vrem să vedem cum putem colabora, cum putem lucra împreună la nivel naţional şi european”, a spus Dorica Dan. AGERPRES