O echipa de medici de la Spitalul de Recuperare din Iasi a efectuat, in premiera nationala, un implant de sold.
Dr. Paul Botez, seful Clinicii de Ortopedie si Traumatologie din cadrul Spitalului de Recuperare, a afirmat ca unui vasluian de 41 de ani i s-a implantat o proteza de sold, dupa ce, in urma cu doi ani, acesta suferise un transplant de rinichi.

Potrivit medicului citat, pentru reusita interventiei chirurgicale, care a durat 35 de minute, a fost nevoie de specialisti din trei spitale diferite. „Practic, a fost un ‘transplant pe transplant’, un caz unic in tara, dupa stiinta mea. In urma transplantului de rinichi, pacientul urma un tratament cu medicamente imuno-supresive. La sfarsitul anului trecut, s-a constatat ca articulatia soldului era distrusa, astfel incat pacientul nu se putea deplasa. Prin operatie, i-am indepartat articulatia bolnava si am inlocuit-o cu o proteza metal-metal, de ultima generatie”, a explicat dr. Paul Botez.

Seful Clinicii de Ortopedie si Traumatologie a afirmat ca proteza implantata a costat 3.500 de euro si a fost achizitionata prin Programul National de Endoprotezare.