guvern_ponta.jpgMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat miercuri că a fost aprobată în Guvern Hotărârea privind Programele naţionale de sănătate. Ministrul a precizat că programele se vor desfăşura potrivit reglementărilor legislative, partea preventivă prin Ministerul Sănătăţii, iar partea curativă prin CNAS.
„Am reuşit cred să demonstrăm că programele naţionale de sănătate sunt importante, sunt necesare şi ele reuşesc în foarte multe cazuri să asigure pentru mulţi cetăţeni o speranţă pentru vindecare”, a punctat Eugen Nicolăescu, la deschiderea Conferinţei Medicilor de Familie.

El a adăugat că în zilele următoare se vor aproba şi normele de aplicare ale HG, astfel ca de la 1 aprilie toate documentele necesare să fie publicate în Monitorul Oficial. Finanţarea pentru programe este la nivelul anului trecut, dar există promisiunea Guvernului şi a Ministerului Finanţelor ca la rectificarea bugetară să se obţină bani mai mulţi pentru mai multe componente, a precizat ministrul Sănătăţii.

Nicolăescu şi-a exprimat speranţa ca pe noua structură a programelor naţionale de sănătate şi legate şi de viitoarea structură a Ministerului Sănătăţii, care se va numi Agenţia de Programe, să se revizuiască modalitatea tehnică prin care sunt derulate aceste programe. „Astăzi, acele programe nu au toată viziunea necesară ca un program să se poată derula firesc, drept pentru care intenţionăm în următoarele luni să le revizuim pe toate din mers. Să le revizuim astfel încât să se poată interveni ori de câte ori apare o sincopă” a spus ministrul Sănătăţii. AGERPRES