Guvernul a aprobat în şedinţa de pe 25 mai hotărârea privind acordarea unui spor de 55% până la 85% pentru personalul de specialitate care este implicat în transportul, recoltarea probelor biologice, testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecţi şi confirmaţi cu COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a declarat, într-o conferinţă de presă, că a fost aprobată hotărârea de modificare a Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017.

„Sporul pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase, în procent de 55% până la 85% acordat personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care este implicat în transportul, recoltarea probelor biologice, testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecţi şi confirmaţi cu COVID-19 pe durata situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic prevăzute în Legea nr.136/2020 privind instituirea acestor măsuri în domeniul sănătăţii publice va fi acordat, practic, în baza acestei Hotărâri de Guvern”, a explicat el.

Actul normativ creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care au în îngrijire pacienţii diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2 pe perioada situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic prevăzute la articolul 6 din Legea nr. 136/2020. AGERPRES