Peste 200 de participanți mici și mari au alergat sâmbătă, 13 aprilie 2024, la Buziaș, la Hemofilia Cros, pentru a-și arăta susținerea față de întreaga comunitate de hemofilie din România.

A fost prima dintre acțiunile de conștientizare dedicate Zilei Mondiale a Hemofilie din 2024, pregătite de Asociația Română de Hemofilie și Centrul European de Tratament al Hemofiliei Cristian Șerban din Buziaș, cu susținerea partenerilor de la companiile Sobi, Pfizer și Roche și implementare cu ajutorul echipei Oameni și Companii.

Reuniți sub îndemnul obișnuit al Crosului dedicat Hemofilie, ”Astăzi alergi pentru mine. Mâine alergăm Împreună”, participanții au alergat nu doar pentru ei, ci și pentru toți cei care se luptă cu această afecțiune, pentru un acces mai bun la tratament și îngrijire.

Mesajul principal al evenimentului a fost clar: „Acces echitabil pentru TOȚI. Recunoașterea tuturor tulburărilor de sângerare”, cel care este de altfel și sloganul Zilei Mondiale a Hemofiliei din acest an.

În fiecare an, începând din 1989, grupurile de pacienți din întreaga lume marchează Ziua Mondială a Hemofiliei în luna aprilie, pentru a crește gradul de conștientizare și înțelegere a hemofiliei și a altor tulburări de sângerare. Asociația Româna de Hemofilie, împreună cu partenerii care o susțin, s-au alăturat și în acest an inițiativei mondiale și organizează o serie de întâlniri dedicate marcării acestui moment. Am început cu Hemofilia Cros, la Buziaș în 13 aprilie și continuăm joi 17 aprilie, cu dezbaterea profesională dedicată medicilor și autorităților. 

Unul dintre cele mai emoționante momente ale Crosului dedicat Hemofiliei a fost prezența medicilor, care au alergat pentru pacienții lor și au transmis astfel mesajul lor de solidaritate.

”Mulțumim mult tuturor participanților. Ne-au impresionat entuziasmul și determinarea fiecăruia. Împreună putem construi un viitor mai luminos pentru toți cei afectați de hemofilie” a transmis Daniel Andrei, pacient cu hemofilie și președintele Asociației Române a Hemofiliei la finalul Hemofilia Cros.