Guvernul va aloca anul viitor fonduri pentru finalizarea Spitalului din Falticeni, a anuntat premierul Calin Popescu-Tariceanu, cu prilejul vizitei efectuate pe santierul de constructie al spitalului.
„Structura este bine facuta, dar este necesara folosirea unor solutii moderne si rapide de executie, care se pot utiliza astazi. Eu zic ca in maximum doi ani de zile spitalul trebuie sa fie gata. Daca vine o firma care are forta, intr-un an de zile termina”, a afirmat premierul Tariceanu.

Seful Executivului a solicitat autoritatilor locale sa stabileasca un calendar de realizare a lucrarilor, astfel incat banii alocati de Guvern sa poata fi utilizati in termenele stabilite. Fondurile alocate de Guvern trebuie sa fie cheltuite „echilibrat si constant”, pe parcursul intregului an, nu la finalul acestuia, a aratat premierul. „Nu exista intotdeauna capacitatea administrativa de a cheltui bani. (…) Observam acum, la sfarsitul anului, ca media cheltuielilor pe primele 9 luni este foarte redusa, iar in ultimele doua luni se doreste sa se cheltuiasca de trei ori media lunilor precedente. (…) Va trebui sa va concentrati pe o realizare cu o anumita cadenta a lucrarilor, pentru a putea cheltui banii pe care vi-i dam”, a declarat premierul.

Primarul orasului Falticeni, Vasile Tofan, l-a informat pe primul-ministru ca fondurile alocate in ultimii doi ani pentru reabilitarea infrastructurii scolare, aproximativ 150 de miliarde de lei, vor fi utilizate pentru construirea unei noi gradinite si pentru lucrari de reabilitare ale liceului „Nicu Gane”. Tofan a mentionat si fondurile alocate pentru reparatii la spitalul vechi al orasului, in cuantum 620.000 de lei si cele pentru alimentarea cu energie, in cuantum de 120.000 de lei, alocate de Guvern prin intermediul Ministerului Economiei si Finantelor.