ciolos_dacian.jpgGuvernul ia în calcul realizarea de linii prioritare de investiţii bazate pe fonduri europene pentru noi spitale şi dotarea unităţilor, în măsura în care Ministerul Sănătăţii pregăteşte proiecte care să fie demarate cât mai repede şi să fie gestionate în mod transparent şi „nu cu alte interese”, a declarat premierul Dacian Cioloş.

„Nu au dotări şi chiar sunt spitale care trebuie construite. Am spus celor de la Ministerul Sănătăţii că eu sunt dispus să analizăm împreună cu doamna ministru Răducu de la Fondurile Europene şi să facem linii prioritare de investiţii pentru spitale şi pentru dotări în măsura în care şi ministerul se pregăteşte cu proiecte şi putem să le demarăm cât mai repede. Asta este drama la noi, avem fonduri, uitaţi şi din fondurile structurale pe perioada 2007-2013 când pierdem câteva miliarde de euro şi, pe de altă parte, avem nevoie de investiţii”, a precizat premierul, la finalul vizitei pe care a efectuat-o miercuri la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, întrebat de jurnalişti cu privire la lipsa dotărilor din spitale.

Potrivit acestuia, dincolo de bani este necesară „implicare, coerenţă, pentru a avea proiectele la timp”. „A fi bine pregătite, a fi gestionate în mod transparent şi nu cu alte interese pentru că, uitaţi, aşa pierde toată lumea”, a argumentat premierul. AGERPRES