Grupul Roche a înregistrat o creştere de 4% a vânzărilor globale în T1 2017, până la 12,9 miliarde franci elveţieni, la o rată de schimb constantă, potrivit unui comunicat al companiei.

„Am început acest an cu o creştere bună a vânzărilor ambelor divizii, Farmaceutice şi Diagnostic, şi cu rezultate pozitive în studiile noastre clinice. Un aspect important al acestui prim trimestru a fost aprobarea de către Food and Drug Administration din Statele Unite (FDA) a unui nou medicament destinat tratamentului sclerozei multiple. Suntem pe calea cea bună pentru a ne atinge obiectivele pentru acest an”, a declarat Severin Schwan, CEO al Grupului Roche.

Vânzările Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 3% în primul T1 2017, până la 10,2 miliarde de franci elveţieni, pe fondul cererii promiţătoare pentru noul medicament destinat pacienţilor cu anumite forme de cancer de vezică urinară, tract urinar sau cancer pulmonar. La acesta s-au adăugat în principal vânzările unui medicament destinat tratamentului cancerului de sân.

În Europa, vânzările Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche au înregistrat o creştere de 1%, fiind impulsionate de medicamentele destinate cancerului de sân şi afecţiunilor reumatologice. În SUA, vânzările companiei au crescut cu 6%, în timp ce în Japonia vânzările au scăzut cu -2%.

În ceea ce priveşte performanţele Diviziei de Diagnostic, vânzările acesteia au crescut cu 6%, până la 2,8 miliarde de franci elveţieni. Principalii contributori la această creştere au fost soluţiile centralizate de diagnostic şi cele Point of Care Solutions, în special pe segmentul de imuno-diagnostice (+13%). Cel mai puternic avans al vânzărilor a fost înregistrat în zona Asia-Pacific (+13%) şi America Latină (+21%). Vânzările din zonele EMEA (+2%) şi Japonia (+4%) au fost de asemenea impulsionate de acelaşi portofoliu de soluţii, în timp ce în SUA vânzările au crescut cu 4% pe baza performanţelor Tissue Diagnostics.

În T1 2017, Grupul Roche a primit aprobare din partea Food and Drug Administration din SUA pentru un medicament destinat tratării a două forme de scleroză multiplă, boală cronică ce afectează un număr estimat de 2,3 milioane de oameni la nivel mondial, pentru care nu există un remediu în acest moment.

Comisia Europeană a acordat, în T1 2017, o aprobare condiţionată de intrare pe piaţă pentru un medicament destinat tratării pacienţilor adulţi cu o formă specifică de cancer pulmonar avansat fără celule mici (NSCLC).

Testul ADN Cobas HPV pentru sistemele cobas 6800/8800 a fost lansat în Uniunea Europeană şi reprezintă o componentă esenţială a portofoliului Roche de produse pentru prevenţia cancerului de col uterin. De asemenea, tot în Uniunea Europeană a fost lansat şi testul cobas Liat PCR, pentru detectarea infecţiei cu bacteria Clostridium difficile, ce pune în pericol viaţa pacienţilor, dacă nu este detectată corect şi rapid.

În anul 2017, Roche estimează o creştere a vânzărilor de până la 5%, la o rată de schimb constantă.

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central.

Cu sediul central la Basel, în Elveţia, Roche este prezentă în peste 100 ţări, în 2016 compania având peste 94.000 angajaţi la nivel global. În 2016, Roche a investit 9,9 miliarde de franci elveţieni în cercetare şi dezvoltare, compania raportând vânzări de 50,6 miliarde de franci elveţieni. AGERPRES