Grupul Memorial Healthcare achiziționează Spitalul de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City

Grupul Memorial Healthcare achiziționează Spitalul de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City

Una dintre cele mai importante tranzacții ale anului pe piața medicala din Romania este preluarea de către operatorul turc Memorial Healthcare a Spitalului de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City.

La doar un an de la deschidere cu o echipa medicală de renume si infrastructură de ultimă generatie, Spitalul de Oncologie Monza a devenit ofertant pentru sistemul de sănătate turcesc, care intra astfel cu o achiziție de succes pe piața din Romania.

Succesul financiar al Orașului Medical, care a pornit cu o investitie inițială de 65 milioane de euro si care previzionează o cifra de afaceri spectaculoasa deja in 2022 de peste 35 milioane de euro, a reprezentat unul din elementele atractive pentru intrarea concernului turc in Orașul Medical, crescând valoarea acestuia cu peste 25%.

”Suntem încântați ca oncologia din Romania va primi o infuzie de calitate remarcabila din partea partenerului Memorial Hospital din Turcia, care a ales sa intre pe piața din Romania in orașul medical Enayati Medical City. Cele mai valoroase asset-uri pe care le va aduce Memorial Healthcare in Orașul Medical este digitalizarea procesului medical care va duce la creșterea calității actului medical atât din perspectiva pacientului cat si a echipei medicale dar, si îmbunătățirea experienței pacientului – patient journey, o zona deficitara in tara noastră. Eu sunt un om al premierelor medicale din sistemul romanesc si mă bucur sa pot marca încă una care va avea cele mai mari beneficii asupra pacientului oncologic roman. Vreau sa mulțumesc partenerilor de la Monza pentru colaborarea din ultimul an si jumătate, pentru ca au crezut in proiectul acesta si au atins performantele financiare si medicale care au dus la premiera de azi”spune Dr Wargha Enayati.

Sub sloganul ”Suntem alături de tine pentru sanatatea ta”, Memorial Healthcare intra pe piata din Romania ca unicul propietar al Spitalului de Oncologie din cadrul Enayati Medical City, aducand cu el expertiza unei echipe de peste 1200 de medici din 11 spitale. Memorial Healthcare este primul operator din Turcia cu spitale acreditate JCI precum si prima certificare Platinum LEED. In fiecare an, 3 milioane de pacienti sunt tratati in spitalele Memorial din toata lumea, inclusiv pacientii din Romania care calatoresc in Turcia pentru tratament.

CEO Memorial Healthcare, Uğur Gençmenționează”Am observat dezvoltarea pietii de sanatate din Romania de mult timp si suntem fericiti ca putem contribui la progresul sistemului impreuna cu ceilalti parteneri. Suntem foarte fericiti ca intram pe piata din Romania cu un spital care are o echipa de medici atat de puternica si o infrastructura spitaliceasca de exceptie. Am avut succes in Turcia multumita valorilor noastre puternice: Calitate, Etica, Experienta pacientului si Satisfactia Angajatilor. De aceea avem deja mii de pacienti romani multumiti de serviciile noastre din spitalele din Turcia. Vom ramane fideli acelor valori in noul spital Memorial Healthcare din Bucuresti. Memorial Healthcare vrea sa devină un brand recunoscut la nivel mondial cu spitale in toata lumea si am ales Romania ca prima tara in care investim pentru ca noi credem ca in sistemul medical romanesc. Impreuna cu echipa medicala vom implementa expertiza si valorile noastre astfel incat sa slujim cel mai bine nevoilor pacientilor Sunt foarte fericit si mandru sa anunt aceasta noua investitie si abia astept sa oferim servicii medicale pacientilor la standardele asumate si promitem sa ii consideram pe toti ca membrii propriei familii”.

VIDEO

Infografic

Interviu

Preventie

CALENDAR EVENIMENTE

Eventsmax