Grațiela Iordache, Coordonator Compartiment Implementare Proiecte, ANMCS – Finanțări Europene pentru Creșterea Calității Serviciilor din Sănătate, a subliniat în cadrul celei mai recente ediții a Conferinței Spital Connect, întâlnirea comunității de management de spitale publice din România, că scopul ANMCS constă în asigurarea şi îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor de sănătate şi a siguranţei pacientului, prin standardizarea şi evaluarea serviciilor de sănătate şi acreditarea unităţilor sanitare.

Strategia de dezvoltare instituțională ANMCS prevede: dezvoltarea de parteneriate internaționale; reprezentarea ANMCS în formate de lucru ale OCDE; reprezentarea ANMCS în rețeaua de puncte focale ale OMS; colaborare strânsă cu BM”, a explicat Grațiela Iordache.

Spital Connect vine în continuarea Programului Național de Management Medical Modern în Spitalele Publice, lansat în 2007, reprezentativ pentru societatea medicală românească. Programul are un istoric de 27 de ediții fizice și peste 20 de ediții online organizate până în prezent, cu peste +12.000 de participanți în total.

Conferința Spital-Connect a fost organizată de Oameni și Companii-OSC în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate – ANMCS și creditată cu 15 Puncte de Formare Continuă ANMCS.

Evenimentul s-a realizat cu sprijinul partenerilor: HP, Schrack Seconet, Syonic, Klintensiv, NoventIQ, InnovateIT, Multi Cleaning System, LiamedeClinic Hub, EventsOnline.ro, MedicalManager.ro, Diabeta, MedicaAcademica.