gral-medical.jpgGral Medical desfăşoară până la sfârşitul lunii decembrie campania de prevenţie a cancerului de sân „Viitorul depinde de tine. Ia măsuri acum!”. Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul campaniei se oferă în perioada 1-31 decembrie un pachet medical promoţional: ecografii mamare bilaterale + interpretare la doar 40 lei în toată reţeaua de centre Gral Medical: Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Sibiu, Piteşti, Vâlcea şi Craiova. Suplimentar fiecare pacient primeşte un voucher cu reduceri de 25% la analize medicale pentru un control suplimentar. Voucherul poate fi folosit de titular sau de orice membru al familiei. Detalii şi programări se pot face la *GRAL (*4725) /021-323.00.00 (02) pe site-ul oficial.

Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, cu o incidenţă în România de 8981 cazuri noi pe an şi o mortalitate de 3.244 decese anual (Globocan 2.012). „Mai mult de atât se observă că există un trend crescător de la an la an, iar comunitatea medicală trage un semnal de alarmă că în următorii 3 ani va depăşi 10.000 de cazuri noi depistate în România. Un alt lucru îngrijorător este faptul că din ce în ce mai multe femei tinere se confrunta cu această problemă. Odată cu apariţia tratamentelor moderne oncologice, cancerul mamar se poate trata 100%, însă este foarte important să poată fi diagnosticat timpuriu. Aici intervine informarea şi implicarea socială, astfel încât fiecare femeie trebuie să cunoască semnele şi simptomele cancerului mamar, să se automonitorizeze şi să intre într-un program de prevenţie anual”, susţine comunicatul de presă.

Cele mai importante simptome ale cancerului mamar sunt: modificări ale texturii pielii, scurgeri mamelonare, deformări ale unui sân, retracţia mamelonului, apariţia unui nodul. Pentru a ţine sub control cancerul mamar, orice femeie poate să apeleze anual la investigaţii de rutină şi să îşi facă controlul de specialitate anual. Pentru a nu apela la investigaţii iradiante, cea mai facilila şi accesibilă investigaţie de control este ecografia mamară bilaterală şi un consult de specialitate. Investigaţiile recomandate de medicii specialişti sunt ecografia mamară, mamografia (recomandat după 40 de ani) şi RMN la sân. AGERPRES