Ghidul național de management al cazurilor de tuberculoză chimiorezistentă a intrat în vigoare

România are începând de joi un ghid național de management al cazurilor de tuberculoză chimiorezistentă, care are ca obiectiv asigurarea necesarului de medicamente pentru tratamentul pacienților, în condițiile în care România are cea mai ridicată incidență a tuberculozei din Uniunea Europeană. 

Noul ghid a intrat în vigoare după ce un ordin al ministrului Sănătății (nr. 1.701/2020) a fost publicat joi în Monitorul Oficial. Proiectul noului ghid a fost prezentat în luna august de 360medical.ro.

“În vederea asigurării necesarului de medicamente în timp util sau posibilitatea înlocuirii medicamentelor antituberculoase existente în schemele actuale de tratament care nu sunt disponibile la un moment dat pe piața din România, cu alte medicamente similare, coordonatorii Programului Național de prevenire, supraveghere și control al tuberculozei împreună cu specialiștii din cadrul Comisiei de Pneumologie a Ministerului Sănătății au elaborat Ghidul Național Managementul Cazurilor de Tuberculoză Chimiorezistentă”, menționa referatul de aprobare al ordinului.

Ghidul Național Managementul Cazurilor de Tuberculoză Chimiorezistentă a primit anterior avizul Colegiului Medicilor din România.

 

 

 

Materialul integral pe www.360medical.ro