Noul ghid cu recomandări de vaccinare a pacienților cu imunodeficiențe de diverse cauze, elaborat de comisia de epidemiologie a Ministerului Sănătății, a fost aprobat și a intrat în vigoare. 

Noul ghid a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Sănătății, publicat miercuri în Monitorul Oficial. Ghidul a fost lansat în ianuarie în dezbatere publică.

Documentul cuprinde, “în premieră în România, structurarea sintetică a unui vast material bibliografic care cuprinde rezultatele cercetărilor îndelungate și printre ele, cele mai recente evidente științifice, care să permită orientarea medicilor practicieni în stabilirea unui management complet și complex al cazurilor de pacienți cu imunodeficiențe diverse, posibil expuși riscului infecțios”, menționa referatul de aprobare al ordinului.

Consultarea medicală multidisciplinară în scopul stabilirii unor scheme de vaccinare adecvate fiecărui pacient în parte reprezintă esența medicinei personalizate care permite asigurarea prelungirii duratei de supraviețuire și, nu în ultimul rând, asigurarea unei calități a vieții mult îmbunătățite, pe tot parcursul evoluției bolii de bază, potrivit documentului.

 

 

Materialul integral pe www.360medical.ro