spital gura humorului.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că a trimis Ministerului Sănătăţii o propunere de rămânere a Spitalului Orăşenesc din Gura Humorului ca unitate medicală de sine stătătoare şi alta de comasare a Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc cu Spitalul de Psihiatrie Cronici din Siret.

Flutur a spus că demersul are la bază reacţia ‘unor oameni din Sănătate’, dar şi a unor politicieni, faţă de propunerile venite de la minister cu privire la comasarea unor spitale din judeţ.

‘Am semnat o hârtie prin care am propus ca spitalul din Gura Humorului să rămână aşa cum a fost, având în vedere că deserveşte 60.000 de locuitori, iar Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung să fuzioneze cu Spitalul de Psihiatrie Cronici din Siret. Nu ştiu dacă va fi posibil, eu am făcut doar demersurile. Mi-aş dori ca la Gura Humorului să rămână spitalul, dar, dacă nu se va putea, măcar să se deschidă acolo câteva secţii ale spitalului judeţean. Ne dorim să rămână cât mai multe spitale şi cât mai bine dotate, dar cel mai mult ca oamenii să fie bine îngrijiţi. Trebuie să ţinem însă cont că, de la 1 aprilie, Casa de Sănătate nu mai finanţează anumite spitale’, a spus Flutur, adăugând că reforma în Sănătate ‘trebuie înţeleasă aşa cum trebuie’, dar din păcate există ‘oameni rezistenţi la schimbare’ în această privinţă.


Totodată, Flutur a subliniat că, în urma reuniunii Consiliului de sănătate din judeţ, din care fac parte primarii localităţilor care au spitale în subordine şi directorii acestora, a constatat că problema Sănătăţii ‘pare scăpată în populism şi politizată’. Propunerea MS pentru judeţul Suceava, în cadrul procesului de reorganizare a unităţilor spitaliceşti, a fost de comasare a spitalelor de psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc şi Siret cu spitalele municipal, respectiv orăşenesc, din localităţile de acolo, precum şi transformarea spitalului Gura Humorului în secţie exterioară a Spitalului Judeţean Suceava şi a Spitalului Orăşenesc Solca în cămin de bătrâni. Gheorghe Flutur a participat marţi la recepţia lucrărilor de reabilitare a ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.AGERPRES