La Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara se instalează, în aceste zile, un nou generator de curent electric de rezervă, de mare capacitate, care poate susţine întregul spital şi care porneşte automat în 30 de secunde de la producerea unei pene de curent.

„În aceste zile se instalează un nou generator de curent, de rezervă, înlocuind vechiul dispozitiv care funcţionează din anul 1996. Costul noului generator, achiziţionat de Primăria Municipiului Timişoara şi transferat către unitatea sanitară, se ridică la aproape 140.000 de lei. Generatorul este unul de mare capacitate şi poate să susţină întreg spitalul în cazul unei întreruperi majore a alimentării cu energie electrică. Puterea de funcţionare continuă este de 200 kw. Consumul de combustibil, în cazul funcţionării la capacitate maximă, este de aproape 52 de litri de motorină pe oră. Dispozitivul porneşte automat în cazul întreruperii curentului electric, în aproximativ 30 de secunde”, se arată, joi, pe pagina de Facebook a Spitalului „Victor Babeş” Timişoara.

În altă ordine de idei, spitalele publice din Timişoara, racordate la sistemul centralizat de termoficare Colterm, care a intrat în insolvenţă, au anunţat la sfârşitul lunii octombrie că pentru a-şi asigura apa caldă şi încălzirea vor începe demersuri de montare de boilere de capacitate medie şi mare, precum şi centrale termice proprii.

În timp ce la Spitalul Judeţean Timişoara şi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” soluţia este mai facilă, Spitalul Municipal întâmpină dificultăţi mai mari, întrucât are 10 secţii care funcţionează în clădiri diferite, unele închiriate. AGERPRES

 

Sursa foto: Spitalul Victor Babes Timisoara/facebook.com