logo_generali.jpgReprezentanţii Generali Group în România au anunţat astăzi intenţia Grupului de a uni cele două companii deţinute pe piaţa locală, Generali Asigurări şi Ardaf. Generali România este numele vizat pentru noua entitate, care va funcţiona pe piaţă cu două mărci independente, Generali şi Ardaf. Fuziunea va consolida poziţia Grupului Generali în România şi va conferi noii entităţi avantaje competitive superioare. Oferta complexă de produse şi gradul ridicat de acoperire la nivel naţional al reţelei de distribuţie vor face din Generali România compania de referinţă pentru clienţii persoane fizice şi juridice. Păstrarea ambelor branduri implică automat şi menţinerea celor două reţele de vânzare.

“Fuziunea oferă o perspectivă extraordinară de dezvoltare, în beneficiul clienţilor, al angajaţilor, al reţelelor de vânzări, al partenerilor şi al acţionarilor. Sub umbrela noii entităţi, Generali România, vom putea valorifica mai bine atuurile celor două mărci şi ne vom putea servi clienţii şi mai bine, prin intermediul unui larg portofoliu de produse, al prezenţei naţionale extinse şi al angajamentului de îmbunătăţire permanentă a serviciilor. Fuziunea va crea o companie mai puternică, mai eficientă şi mai performantă şi va consolida prezenţa strategică, pe termen lung, a Grupului Generali în România, în concordanţă cu planurile acţionarilor”, a declarat Marie Kovářová, Coordonator al operaţiunilor Generali Group în România.

Fuziunea va crea posibilitatea ca operaţiunile de asigurări ale Grupului să atingă o eficienţă crescută. De asemenea, schimbul de “know-how” şi utilizarea comună a celor mai bune practici de lucru vor permite noii entităţi să atingă niveluri şi mai înalte ale standardelor de calitate pentru toate produsele.

Procedura juridică de fuziune implică absorbţia Generali Asigurări de către Ardaf, opţiune ce a rezultat din analiza preliminară derulată. Această procedură, care este doar o formalitate tehnică, a fost determinată pe baza respectării aspectelor legale, de reglementare, financiare şi operaţionale ale fuziunii şi nu va influenţa forma noii entităţi. Fără a afecta scopul şi obiectivele planului de reorganizare, căile de derulare legală a fuziunii pot fi amendate pe parcurs, în funcţie de indicaţiile şi solicitările venite din partea autorităţilor competente.

Data efectivă a fuziunii depinde în mod direct de îndeplinirea tuturor cerinţelor legale. Până atunci, Generali Asigurări şi Ardaf vor continua să îşi îndeplinească angajamentele curente şi anterioare asumate faţă de clienţi şi parteneri, să vândă produse şi să emită poliţe în condiţii normale, până la momentul efectiv al fuziunii. După fuziune, Generali România va prelua toate obligaţiie faţă de clienţii celor două companii.

Despre Grupul Generali

Grupul Generali este unul dintre liderii industriei mondiale de asigurări şi servicii financiare. Fondat la Trieste, în 1831, Grupul este astăzi una dintre principalele companii de profil din Europa şi cel mai mare asigurător pe segmentul Viaţă de pe continent. În acelaşi timp, Generali Group este unul dintre cei mai mari administratori de active, cu un portofoliu în valoare de peste 400 miliarde USD. Generali deţine o forţă de vânzări de peste 100 000 de persoane, care deserveşte 70 milioane de clienţi în 68 de ţări şi deţine o poziţie dominantă în Europa de Vest şi un loc important, în creştere, în Europa de Est şi Asia.