România găzduiește pe 29 mai cea de-a treia ediție a Galei Europene a Spitalelor Private, un eveniment prestigios ce adună la Palatul Parlamentului din București reprezentanți din domeniul asistenței medicale private din toată Europa.

Cristian Hotoboc, Președintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED), organizator al evenimentului, a subliniat importanța evenimentului pentru dezvoltarea asistenței medicale private în Europa. Organizarea Galei Europene a Spitalelor Private în România reprezintă o oportunitate excepțională pentru țara noastră, constituind în același timp atât o onoare, cât și o responsabilitate pentru PALMED. Această inițiativă oferă posibilitatea de a evidenția avantajele și potențialul sistemului medical privat din România în fața partenerilor internaționali și a comunității medicale. Prin acest eveniment, ne propunem să subliniem nu doar excelența și inovația, ci și poziția de lider pe care România o poate ocupa în peisajul european al sănătății private. Prin colaborarea strânsă cu partenerii noștri și autoritățile relevante, dorim să construim un eveniment de prestigiu care să evidențieze potențialul și contribuția semnificativă pe care sistemul medical privat din România o poate aduce la nivel european„, a declarat Hotoboc.

Un număr de 65 de proiecte din 9 țări europene au fost declarate eligibile de jurații competiției, urmând ca finaliștii să fie anunțați în cadrul galei care va avea loc pe 29 mai, la Palatul Parlamentului din București. Categoriile la care spitalele au putut înscrie proiecte sunt:

  • Excelență în serviciile de îngrijire a pacienților;
  • Inovația tehnologică a anului;
  • Implementarea programelor de prevenție;
  • Sprijinirea educației continue a personalului medical;
  • Inițiative de colaborare cu alte organizații;
  • Reziliență și gestionarea situațiilor de criză;
  • Implementarea tehnologiilor de inteligență artificială.

România a fost reprezentată în cadrul competiției cu mai multe proiecte, de altfel sectorul medical privat din țara noastră având un rol semnificativ în promovarea și conștientizarea de către populație a importanței prevenției. Campaniile de informare desfășurate în special la inițiative private sunt cu adevărat esențiale mai ales în contextul în care sistemul de sănătate din România este orientat cu precădere spre tratare, iar prevenția ocupă un rol secundar. Astfel de inițiative pot avea cu adevărat un impact pozitiv pe termen lung în ceea ce privește creșterea speranței de viață și scăderea ratelor mortalității evitabile”, a adăugat președintele PALMED.

Gala Europeană a Spitalelor Private este un eveniment produs de Oameni și Companii și EventsMax.ro.